BBP il Başkanı Akın, Aile Günü’nü kutladı

Haber MerkeziBüyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın bir mesaj yayınlayarak 15 Mayıs Aile Günü’nü kutladı. Aile’nin Türk Toplumunun temel taşı olduğunun altını çizen Akına, “Amacı sağlam bir toplum kurmak...

BBP il Başkanı Akın, Aile Günü’nü kutladı

Haber Merkezi

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın bir mesaj yayınlayarak 15 Mayıs Aile Günü’nü kutladı. Aile’nin Türk Toplumunun temel taşı olduğunun altını çizen Akına, “Amacı sağlam bir toplum kurmak olan Yüce dinimiz, aileye büyük bir önem vermektedir. Çünkü aile, toplumun temel taşıdır. Toplumlar ailelerden oluşur. Aile sağlam olursa toplum da sağlam olur. Paralel olarak Türk tarihide incelenirse, Türk ailesinin dirlik ve düzenlik içinde olduğu devrelerde devlet de dirlik ve düzenlik içindedir. Türk töresinde aile, ülke, devlet ve millet kavramları iç içe bir manzara gösterir. Aile demek, bir noktada düzen demektir.”dedi.

Ülkemizde son dönemlerdeki gelişmelerin aile kavramını aşındırdığına dikkat çeken Akın, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Ülkemizde son yıllarda büyük gelişmeler ve  değişmeler meydana gelmiş ve insanların bir yandan hayatı kolaylaşmış , diğer yandan aile kavramı aşındırılmış,kişiler arasında ki ilişkilerde büyük değişimler söz konusu olmuştur. Boşanmalar artmış, evler artık otellere dönmüş, aileyi oluşturan her birey ayrı ayrı odalarında televizyonla, bilgisayarla, telefonlarla zaman geçirmeye başlamıştır. Anne ve babalar eve yorgun gelmekte, çocuklarına zaman ayıramamaktadır. Günümüzde aile içi iletişimin neredeyse tamamen bitmek üzere olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalınmıştır.

Benliğinden, milli ve ahlaki faziletlerinden, örf ve an’anelerinden uzaklaşarak, ruhsuz, köksüz ve inançsız yetişen nesiller, aşağılık kompleksi içinde sapık fikir ve yabancı ideolojilerin esiri olmaya mahkumdurlar.

Köklü, sağlam, milli ve manevi değerlerle donatılan ailelere dayanan milletler, her türlü felaketlere karşı göğüs gererler. Sağlam temellere dayanmayan aileler ve topluluklar, en küçük bir zorlama karşısında dağılırlar.

Türk milletinin tarihi boyunca her sahada kazandığı zafer ve başarılarda, Türk ailesinin çok büyük payı vardır. Türk aile yapısı, her türlü kötülük ve tuzaklardan korunmalı, milli ve manevi yapısı kuvvetlendirilerek sağlıklı bir şekilde devamı sağlanmalıdır.”

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.