Bayramda Lübnanlı turist beklentisi

Lübnanlı turist kafilesini taşıyan Panama bayraklı lüks yolcu gemisi 'Orient Queen II', Ramazan Bayramı'na 2 hafta kala Muğla’nın Marmaris ilçesine gelirken, geminin Ramazan Bayramı nedeniyle ilçeye daha fazla turist getirmesi...

Bayramda Lübnanlı turist beklentisi

Lübnanlı turist kafilesini taşıyan Panama bayraklı lüks yolcu gemisi 'Orient Queen II', Ramazan Bayramı'na 2 hafta kala Muğla’nın Marmaris ilçesine gelirken, geminin Ramazan Bayramı nedeniyle ilçeye daha fazla turist getirmesi bekleniyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı'ndan başladığı Ege turu kapsamında Yunan adalarının ardından Marmaris'e gelen yolcu gemisi, öğle saatlerine doğru körfezden giriş yaparak limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide Lübnanlı yaklaşık 300 yolcu ve 110 personel bulunduğu belirtildi. Yolcuların bazıları günlük turlara katılırken, bazıları ilçe merkezindeki tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla Ortadoğu piyasasındaki tatil hareketliliğinin artmaya başladığını söyledi. Marmaris'e geçmiş yıllarda da gelen 'Orient Queen II'nin ilçeye bu sezon ilk seferini gerçekleştirdiğini belirten Tugay, "Bu gemi Beyrut'tan kalkıp Yunan adalarını dolaşıyor ve Türkiye'de ise şimdilik sadece Marmaris Limanı'na uğruyor. Lübnanlı turistler Marmaris'i çok seviyor. Özellikle gece etkinliklerinden faydalanmak istedikleri için gemi ilçemizden çok geç vakitte ayrılacak" dedi.

Geminin bu sezon toplam 13 sefer gerçekleştirmesini beklediklerini kaydeden Tugay, Ramazan Bayramı döneminde geminin daha sık ve fazla sayıda yolcuyla Marmaris'e gelmesini ümit ettiklerini dile getirdi. Abou Merhi Grubu'na ait 103 metre uzunluğunda ve 7 bin 478 grostonluk 'Orient Queen II' kruvaziyerinin içinde spa, spor salonu, kuaför, mağazalar, çocuk kulübü, havuzlar ve jakuzilerin bulunduğu öğrenildi. (İHA)

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.