Bayır’ın kitabı yazıldı

Muğla’ya merkeze bağlı Bayır Belediyesi, beldenin kültürel mirasını ortaya çıkartmak için başlattığı çalışmayı tamamladı. Belediye binası önünde gerçekleştirilen “Bayır” kitabının tanıtımı ve Bayır...

Bayır’ın kitabı yazıldı

Muğla’ya merkeze bağlı Bayır Belediyesi, beldenin kültürel mirasını ortaya çıkartmak için başlattığı çalışmayı tamamladı. Belediye binası önünde gerçekleştirilen “Bayır” kitabının tanıtımı ve Bayır Belediyesi Faaliyet Raporunun açıklanması törenine çok sayıda davetli katıldı.

Araştırmacı Yazar Nevzat Çağlar Tüfekçi tarafından, Bayır’ın sosyal, kültürel, demografik tarihi araştırılarak kitap haline getirilen eser Bayır Belediyesi kültür hizmeti olarak yayımlandı. Törende konuşan Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, “Ben ve meclis üyelerime, Bayır’ı yönetme görevini, sorumluluğunu verdiğiniz 29 Mart 2009 tarihinden bu güne, tam dört yıl geçti. Bize vermiş olduğunuz bu kutsal ve saygın görevi, meclis üyelerimle ve belediye çalışanları ile birlikte en iyi, en verimli düzeyde yerine getirmeye çalıştık. Takdiri Bayır halkına bırakıyorum” dedi.

Törene CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Yeşilyurt ve Kafaca Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, MUTSO Meclis Başkanı Hilmi Giresun, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, CHP Bayır belde Başkanı, Bayır Eski Belediye Başkanı Emin Balcıoğlu, Yatağan ve Bayır köy muhtarları Bayın halkı ve esnaflar katıldı.

Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban’ın belediye faaliyet raporunu açıklamasının ardından Bayır Kitabının yazarı Nevzat Çağlar Tüfekçi uzun süren çalışma sürecini ve kitabın hazırlanması sırasında yaşanan anıları paylaştı ve katkı koyanlara teşekkür etti. Kitabın hazırlık aşamasında beldenin tarih abidesi büyüklerinden büyük katkı aldıklarını belirten Başkan Çoban ise hazırladıkları CD sunumlarını bu kişilere hediye ederek hepsini ayrı ayrı sahneye davet edip, ellerinden öptü.

Belediye çalışmaları da değerlendirildi

Başkan Çoban, faaliyet raporunda ise beldelerinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve belde halkına teşekkür etti. Çoban belediyenin faaliyet raporunu ise şu şekilde açıkladı; “Çok hızlı geçen dört yılda neler yaptık? Öncelikle, bizim için Bayır ve Bayırlı çok önemli, saygın ve hep en önde olduğu için, hiç bir zaman kişi ayrımı yapmadan, herkese eşit davrandık. Saygı ve sevgiyi hep önemsedik. Gönül almayı ve ziyareti hiç ihmal etmedik. Halkımızın yaşadığı sevinci ve acıyı hep ortak olduk. Bize verilen görevi en iyi bir şekilde yaparken, bize duyulan güveni de hiçbir zaman sarsmadık. Dinlemesini bildik. İhtiyacı olan insanlarımıza iş bulmada aracı olduk. Beldemizdeki işletmecilerimizin ve sanayicilerimizin sorunları için, olanaklarımız çerçevesinde çözüm üretmeye çalıştık. Muğla’nın hızla gelişen ve büyüyen beldesi olan Bayır’ımızın tanıtılması, demografik tarihi, coğrafi yapısı, sosyo ekonomik durumunun araştırılması, genç kuşaklara gelenek ve göreneklerin aktarılması amacıyla belediyemiz tarafından yerel tarih ve kent kültürü üzerine araştırmalarıyla tanınan Araştırmacı-Yazar Nevzat Çağlar Tüfekçi’ye kitap hazırlatılmış kısa süre içerisinde basımı yapılarak halkımıza dağıtılacaktır. Ramazan ayı münasebeti nedeniyle 100 adet Ramazan Paketi hazırlatılarak, fakir ve düşkünlere dağıtılmıştır. Tüm halkımıza yönelik çeşitli kurslar, kültürel etkinlikler ve çocuklarımız ve büyüklerimiz için tiyatro gösterileri düzenlendi. Ayrıca başarılı öğrencilerimiz ödüllendirilmiş ve Bayırgücü Spor Kulübümüze yardım yapılmıştır. Mermercilik festivali ve boğa güreşi etkinliklerinin 13'üncüsü çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu etkinlikte, hiçbir karşılık beklemeden, yılmadan, yorulmadan zaman ve emek harcayan belediye meclis üyelerime, masa ve orta saha hakemlerine, bayırlı dostlarıma ve belediye çalışanlarına teşekkürlerimi arz ederim. Geleceğe yaşanabilir bir Bayır bırakmak için çok dikkatli olmalıyız. Belediyemizin ana görevi halkımıza ve beldemize en iyi şekilde hizmet etmektir. Bunun yanı sıra sosyal, ekonomi, tarım ve diğer alanlarda rehberlik yapmaktır. Bölgenin ticaret merkezi durumunda olan beldemizi düzenli, yaşanabilir, sağlıklı, güvenli ve çağdaş bir kent haline getirmek en büyük amacımızdır. Bu amaca birlik, beraberlik içinde ve ortak hedefler belirleyerek ulaşacağımız inancındayım. Gelecek zaman içinde daha mutlu, daha saygılı, daha demokratik, daha yalansız, daha sağlıklı, geleceğe umutla ve güvenle bakan bireylerden oluşmuş ve işleyen adaletin, hukukun rahatlığı ve huzuru içinde bir Bayır, bir Türkiye ve bir Dünya dileği ile hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum”

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.