Bayır’ın altyapı çalışmaları sürüyor

Muğla Merkez’e bağlı Bayır Beldesi’ndeki içme suyu şebekesindeki asbest boruların değiştirilmesi ile cadde ve sokakların yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.Bayır Belediyesi’nce geçen yıl başlatılan içme suyu şebekesindeki...

Bayır’ın altyapı çalışmaları sürüyor

Muğla Merkez’e bağlı Bayır Beldesi’ndeki içme suyu şebekesindeki asbest boruların değiştirilmesi ile cadde ve sokakların yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.

Bayır Belediyesi’nce geçen yıl başlatılan içme suyu şebekesindeki sağlığa zararlı asbest boruların, sağlıklı hdpe borularla değiştirilmesi ve içme suyu şebekesi değiştirilen cadde ve sokakların yenilenmesine hızla devam ediliyor. Bu kapsamda belde içerisindeki Necmi Yener, Barboros ve Paşalar Caddeleri ile Çoşkun, Ata, Taksim, Sakarya, Namık Kemal, Kurtuluş, Yıldırım, İstiklal, Hamam ve Nurlar sokaklarının içme suyu şebekeleri değiştirilmesine başlanıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; “Geçen yıl başladığımız bazı cadde ve sokakların yenileme çalışmaları esnasında beldemiz içerisindeki birçok cadde ve sokakta, halen insan sağlığına son derece zararlı asbest boruların kullandığını gördük. Halkımızın içme suyunu güvenle içmesi için beldemiz içerisinde ne kadar asbestli (Eternit) boru varsa hepsini değiştirmeye karar verdik ve çalışmalarımıza Çoşkun ile Taksim Sokağı ve Necmi Yener Caddesi’nin içme suyu şebekesi değiştirilmesi ile başladık. Bu alandaki çalışmalarımız Yıldırım Sokak’ta hızla devam etmektedir. Tüm içme suyu şebekesi değiştirilmesi işini kendi personelimizin özverili çalışmaları ile yapmaktayız. Bu kapsamda 3 cadde ile 10 sokağın içme suyu şebekesi değiştiriyoruz. Bu çalışmalar ile birlikte Barboros Caddesi’ndeki su kanalını, kış aylarında sıkıntı yaratan ve zaman zaman sele dönüşen yağmur sularını tahliye edebilecek şekilde yeniden yapacağız. İçme suyu şebekesi yenilenen cadde ve sokaklara sathı asfalt kaplama yapmayı planlamaktayız. Bunun yanında kaynaklardan gelen içme suyu ana şebekesi üzerine otomatik klorlama cihazı yerleştirdik. Güneş panelinden üretilen elektrik ile otomatik olarak çalışan cihazımız, yaz-kış ve hiç güneş görmeden 10 gün boyunca çalışabilmektedir. İçme suyu ana hattında geçen su miktarına göre otomatik olarak klorlama yapılmaktadır. Biz vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu içebilmeleri konusunda her türlü önlemi almakta titizlik göstermekteyiz. İçme suyu şebekesinin yenilenmesi esnasında meydana gelen su kesintileri ve hafriyat çalışmaları nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyoruz, bizlere anlayış ve sabır göstermelerini bekliyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.