Bayır kışa hazır

Bayır beldesi sakinleri bu yıldan itibaren geçtiğimiz yıllarda sık sık yaşanan su baskınları görmeyecek. Bayır Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla su baskınlarının önüne geçildi. Belediye çalışmaları doğrultusunda...

Bayır kışa hazır

Bayır beldesi sakinleri bu yıldan itibaren geçtiğimiz yıllarda sık sık yaşanan su baskınları görmeyecek. Bayır Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla su baskınlarının önüne geçildi. Belediye çalışmaları doğrultusunda beldenin bütün bölgelerin su baskını riski taşıyan ve tahliye sıkıntısı olan yerlerde yağmur sularının drenajını sağlayan borular döşendi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, bir süredir devam eden çalışmaların tamamlandığını belirterek, “ Geçtiğimiz yıllarda karayolu kenarında ve bazı bölgelerimizde istenmeyen su baskınlarını yaşamıştık. Ana yol ve ana caddelerden özellikle şiddetli yağışlarda biriken suların geçişinde büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Öncelikle baskınlara neden olan bu bölgelerde su geçişlerini sağladık. Anayol kenarı, ana caddelerden borular vasıtasıyla yağmur suları dereye akışı sağlanacak. Beldenin yüksek seviyelerinden gelerek alt seviyelerde biriken yağmur sularının önüne geçilmesi içinde yine borularla ana kanallara verilecek ve dereye ulaşacak. Önümüzdeki kış aylarından itibaren artık geçtiğimiz yıllarda yaşanan su baskınlarına maruz kalmayacağız”dedi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.