Bayır güreşleri kıran kırana geçti

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Arenasında düzenlenen 15’inci Boğa Güreşi Festivalinde il genelinden, İzmir ve Aydın'dan getirilen 120 boğa, tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı...

Bayır güreşleri kıran kırana geçti

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Arenasında düzenlenen 15’inci Boğa Güreşi Festivalinde il genelinden, İzmir ve Aydın'dan getirilen 120 boğa, tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreştirildi.

Bayır Arenasın da düzenlenen boğa güreşlerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 22. Dönem Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Çoban, MUTTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ünsal, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Murat Gökalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yılki güreşlerin gelirini üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Çoban, önceki yıllarda elde edilen gelirlerin okulların, camilerin ve yolların yapımında kullandıklarını dile getirdi.

Boğa güreşlerinin Yörük kültüründe çok önemli yeri olduğunu, beraberliği ve kaynaşmayı sağladığını vurgulayan Çoban, "Güreşlerin yapılabilmesi için bölgedeki mermerciler ve iş adamları büyük destek veriyor. Amacımız, bu kültürü yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmak. Besicilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı motive etmek. Burası bölgedeki boğacıların arenası oldu" diye konuştu.

Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü Bayır Arenasında Menteşe Belediyesine ait itfaiye aracı sahayı defalarca sulayarak sıcaktan etkilenen boğaları serinletmeye çalıştı.

 "35 dakika güreştiler, yenişemediler"

Ağalık Kupası için Kızılağaç'dan İbrahim Armutçu’ya ait ''Yandım Ali'' ve Ula'dan Ünal Zorlu’nun ''Mert'' lakaplı boğaları, yaklaşık 40 derece sıcakta 35 dakika güreştiler kıran kırana geçen güreşte berabere kaldılar. Ağalık Kupası ödülünü Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Çoban her iki boğa sahibine birlikte verdi. Baş Boğa kategorisinde birinciliği Mevlüt Bacaksız'a ait "Ateşdağlı" isimli boğa alırken, Belediye Başkanlığı Kupasını da Aydın Balıkköy'den Ercan ve Güray kardeşler adına "Baron" isimli boğa aldı. Kupayı Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Çoban ve Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven birlikte verdi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.