BAYAT EKMEK TOPLAMA KAMPANYASI

Ortaca Belediyesi, ekmek israfının önüne geçmek ve sokak hayvanlarının ihtiyacının karşılanması için “Ortaca İsraf Etmiyor” sloganıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.Projenin asıl hedefi ekmek israfının önüne...

BAYAT EKMEK TOPLAMA KAMPANYASI

Ortaca Belediyesi, ekmek israfının önüne geçmek ve sokak hayvanlarının ihtiyacının karşılanması için “Ortaca İsraf Etmiyor” sloganıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Projenin asıl hedefi ekmek israfının önüne geçilmesi, kullanılma imkanı kalmayan ekmeklerin toplanarak hayvan barınağındaki hayvanların beslenmesine katkıda bulunacağı bildirildi. Ortaca’da bulunan unlu mamuller üreticilerinin katkılarıyla 3 bin adet broşür bastırılıp, ilçenin 20 farklı noktalarını “Bayat Ekmek Toplama” kumbaraları yerleştirildi. Bayat ekmeklerin günlük olarak fırınlardan ve kumbaralara atılan ekmeklerin belediye tarafından toplanarak hayvan barınağına gönderilecek.

Bayat ekmek toplama konusunda katkı yapacak olan unlu mamuller adına bilgi veren İsa Demir; “ Başkanımızın teklifi üzerine unlu mamuller bir arayı gelip, katkı sağlamaya karar verdiler. Biz fırıncılar olarak buna her zaman hazırız”

Hem israf önlenecek hem hayvanlar kurtulacak

HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen de, “Bunu Türkiye genelinde uyguluyoruz. Başkanımızı daha önce bir öneri sunmuştum, kendiside hemen olumlu karşıladı. Hemen hayata geçirmemize sağlayıp, harekete geçti. Kendisini çok teşekkür ediyorum. Belediye tarafından dağıtılan broşürleri inceledim, bu konuda destek veren tüm fırınlara ve esnaflara teşekkür ederim. Ciddi anlamda ekmek çöpe gitmektedir. Bunu inanmayacaksınız ama hala sokaklarda açlık ve susuzluktan ölen hayvanlarımız var. Bir yandan israf, bir yandan da açlıktan ölenler var. Bu anlamda çok güzel bir proje. Bu projeyi Türkiye’nin her yerine adım adım dağıtacağız” dedi.

Dağdelen ve fırıncılara teşekkür

Toplanacak olan bayat ekmek konusunda konuşan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise; “Bizim yıllardır hayalimizde olan işi bu gün hayata geçirmiş bulunuyoruz. Gerçekten ülkemizde istatistiklere göre günlük 10 milyon ekmek yabana gitmektedir. Bunun bir şekilde ekonomiye kazandırılması veya bunların işe yaramayanların sokak hayvanlarına verilmesi için başlattığımız kampanyayı bu gün yürürlüğe sokmuş bulunmaktayız. Bu konuda ciddi destekleri olan fırıncı kardeşlerimize, özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda bizi teşvik eden hayvan barınağı sorumlusu Türkan Dağdelen’e ve duyarlı vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Ortaca artık ekmeğini israf etmeyecek, bundan sonra ekmeğini ekonomiye kazandıracak; Ortaca artık ekmekleriyle sokak hayvanlarına doyuracaktır.

Hazırladığımız bayat ekmek kumbaralarını mahallelerimizin çeşitli yerlerine koyacağız. Evlerindeki bayat ekmekleri bayat ekmek kutularına bırakacaklardır. Biz bunu özellikle okuldaki öğrencilerimiz için düşündük. Bayat ekmek kumbaralarına okul önlerine bırakacağız. Kampanya giderek yaygınlaşacaktır. Fırıncılarımız bize çok ciddi destek verdiler, Fırınlarında bayatlayan ekmeklerini bayat ekmek kumbaralarına atarak sokak hayvanlarına destek vereceklerdir” diye konuştu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.