Bayanlar Cenaze Yıkama belgelerini aldı

Yatağan Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Cenaze Yıkama Kursu’nu bitiren 14 bayan sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.Muğla’nın Yatağan İlçesi Gökpınar köyünde,...

Bayanlar Cenaze Yıkama belgelerini aldı

Yatağan Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Cenaze Yıkama Kursu’nu bitiren 14 bayan sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Muğla’nın Yatağan İlçesi Gökpınar köyünde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Yatağan Müftülüğü iş birliği ile ‘Bayan Cenaze Yıkama kursu’ açıldı. Kursa başarı ile bitiren 14 bayana belgeleri verildi.

Köy imamı Yahya Pınar eğitmenliğinde 45 Gün süren kurs sonunda başarı ile bitiren 14 bayana belgeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan, İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Çırpan ve Köy muhtarı Murat Şahin tarafından verildi.

Burada konuşan, İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz; ‘Her insan ölümü tadacak, Cenaze yıkama ve kefenleme son derece önemli dini bir görev. Erkek cenazelerini yıkama ve kefenlemede bir sıkıntı çekilmiyor. Bu görevi imamlarımız yapmaktadır. Fakat bayan cenazelerini yıkayacak  bayan bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu işi bilen ve gönüllü olarak yapanlar azaldı. Bilenler de cenaze yıkamaya cesaret edemiyor. İlçemiz ve köylerimizde bayan cenazelerini yıkayıp kefenleyecek eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzle yapmış olduğumuz istişarede böyle bir kursun açılmasına karar verdik. Kursa katılanlara cenaze yıkama ve kefenlemeyi öğrettik.  Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese ve kursa ilgi gösterip katılan bayanlara teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.