Bayan Voleybol Milli Takımı finalde

A Milli Bayan Milli Voleybol Takımı, 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu maçları öncesi Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonunda gerçekleşen maçta Bulgaristan'ı 25-23, 25-23 ve 25-17’lik setlerle 3-0 galip tamamladı ve 6. Ayak...

Bayan Voleybol Milli Takımı finalde

A Milli Bayan Milli Voleybol Takımı, 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu maçları öncesi Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonunda gerçekleşen maçta Bulgaristan'ı 25-23, 25-23 ve 25-17’lik setlerle 3-0 galip tamamladı ve 6. Ayak maçları öncesinde finale yükselmeyi garantiledi.

Mücadelenin ilk seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla başlayan setin ilk teknik molasına Milliler 8-5 önde girse de Bulgaristan skoru 9-9’da dengeledi. İkinci teknik mola 16-15 Bulgaristan üstünlüğüyle geçilirken, son bölümde 22-22 ve 23-23’lük eşitliklerin ardından yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren A Bayan Milli Takımı 25-23’le 1-0 öne geçti.İkinci sete iyi bir başlangıç yapan Bulgaristan, ilk teknik molada 8-5’lik üstünlük yakaladı. Set içerisinde Bulgaristan bir ara farkı beş sayıya çıkarsa da Millilerimiz etkili hücumlarla farkı eritmeyi başardı ve Bulgaristan’ın 16-14’lük üstünlüğüyle geçilen ikinci teknik molanın ardından 18-18’de skoru dengeledi. Üst üste sayılarına devam eden ve 21-18’de farkı üç sayıya çıkaran Milli Takım, 25-23’le durumu 2-0 yaptı.Üçüncü setin başında iki takım dengeli bir oyun sergiledi. Karşılıklı sayıların ardından Millilerimiz 8-7 ile ilk teknik molaya önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde file üzerindeki etkili performansıyla üst üste sayılar alan Millilerimiz, 11-7’de farkı dört sayıya çıkardıktan sonra teknik molaya 16-10 önde girdi. Maçın son bölümünde hem hücumda hem de savunmadaki etkili oyununu sürdüren A Bayan Milli Takım; seti 25-17, maçı da 3-0 kazanarak puanını 21’e yükseltti ve finale yükselen ilk takım oldu.

Maçın ardından parolalarının her zaman için iyi voleybol oynamak olduğunu söyleyen A Bayan Milli Takım antrenörü Ferhat Akbaş, “6. Ayak maçları öncesine finale kaldığımız için çok mutluyuz. Finalde altın madalyayı kazanabilmek için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Rakip kim olursa olsun bizim için önemli olan iyi voleybol oynamamız. Kiminle mücadele edersek edelim iyi voleybol oynamaya çalışacağız. Bulgaristan’la oynayacağımız ikinci maçın çok zorlu olacağını biliyorduk ve bunu oyuncularımızla paylaşmıştık. Özellikle ilk iki sette rakibimiz bizi çok zorladı. Ama takımımız dirençli kalmayı başardı. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum.” yorumunu yaptı.

Milli Takımın başarılı sporcularından Çağla Akın ise “Madalyayı garantilediğimiz için çok mutluyuz. Hedefimiz tabi ki şampiyonluk. Finale yükselsek de grubumuzda oynayacağımız son iki maçta aynı ciddiyetle sahada olacağız. Bulgaristan’la oynadığımız ilk karşılaşmaya göre çok daha iyi bir oyun oynadık. Umarım bu şekilde devam ederek şampiyon olacağız. Final çok zorlu geçecek çünkü en iyi iki takım mücadele edecek. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şampiyon olacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Grupta günün diğer maçında ise Slovenya, Azerbaycan’ı 3-2 mağlup etti. A Milli Bayan Milli Voleybol Takımı, 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu 6. Ayak maçlarında 11-12 Temmuz tarihlerinde Slovenya’ya konuk olacak.Avrupa Ligi’nin şampiyonunu belirleyecek final maçları ise 16-19 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.