Batan tekne çıkarılıyor

Datça Limanı’nda bağlıyken geçen hafta yaşanan fırtına nedeniyle su alarak batan kaçakçı teknesinin denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.Datça’da 2,5 yıl önce içinde çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan...

Batan tekne çıkarılıyor

Datça Limanı’nda bağlıyken geçen hafta yaşanan fırtına nedeniyle su alarak batan kaçakçı teknesinin denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Datça’da 2,5 yıl önce içinde çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan 116 kaçak göçmen ile Yunanistan’ın Simi Adası’na geçmeye çalışırken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan Daffodil isimli tekne, Datça Limanı’nda bağlı bulunuyordu. Geçen hafta yaşanan kötü hava nedeniyle su alarak tekne, sulara gömülmüştü.

Yaklaşık bir haftadır batık durumda bekleyen teknenin deposundan yakıt sızmaya başlaması nedeniyle teknenin bulunduğu yerden çıkarılmasına karar verildi. Profesyonel dalgıçlar Alfred Schadt ve Güler Soysal tarafından tekneyi çıkarma çalışmalarında başlandı. Ekipman ve teknik destek için Marmaris’te faaliyet gösteren uzman ekiplerden destek istendi.

4 gündür devam eden kurtarma çalışmasında yavaş yavaş sona yaklaşıldığı belirtildi.

Dört adet pompayla başlanan kurtarma çalışmasına teknenin etrafına döşenen kurtarma şamandıraları ve ön kısmına bağlanan kurtarma balonlarıyla müdahale edilerek gemi büyük bölümü su üstüne çıkarıldı ancak gemideki deliklerden tekrar içeriye su sızması nedeniyle tekrar su dolan gemiye müdahale edilerek su alması ve tekrar batması önlenmeye çalışılıyor. Kurtarma çalışmaları bu gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor kurtarıldıktan sonra Kargı koyunda bulunan tekne çekek yerine götürülerek orada sökülmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.