BAŞSAVCI’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, örnek bir tavır sergileyerek Türk Kızılay’ın düzenlediği Organ Bağışı Kampanyasına tüm organlarını bağışlayarak destek verdi.Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt...

BAŞSAVCI’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, örnek bir tavır sergileyerek Türk Kızılay’ın düzenlediği Organ Bağışı Kampanyasına tüm organlarını bağışlayarak destek verdi.

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün adliye binasında gerçekleştirdiği kan ve organ bağısı kampanyasına, tüm organlarını bağışlayarak destek oldu. Başsavcı Bozkurt, yaptığı açıklamada organ bağısının yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaptı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay Derneği Milas Şubesi kan ve organ bağışı sağlanması adına ortaklaşa bağış kampanyası yürütüyor. İki kurumun işbirliği ile Milas Adliyesi’nde yapılan kan ve organ bağısına adliye çalışanlarından destek geldi. Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt’ta tüm organlarını bağışlayarak kampanyaya destek oldu.

İlçe Sağlık Müdürü Doktor Duygu Sarı, Türk Kızılay Derneği Milas Şube Başkanı Mustafa Gezginci ve Marmaris Kızılay Birgül Gökmen Kan Bağış Merkezi’nde görevli Doktor Ruhi Gündüz bugün saat 10.00’da Başsavcı Bozkurt’u ziyaret etti.

Ziyarette kan ve organ bağışının toplumsal ve dini boyutu üzerine konuşuldu. Başsavcı Bozkurt’a organ bağısı konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Doktor Duygu Sarı, kampanyanın başarı olabilmesi için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Din görevlilerinin de organ bağışı konusunda önemli bir konumda olduğuna işaret eden Bozkurt, bağış alan personelin organ bağışının dini boyutuna hakim olması gerektiğini söyledi. Vatandaşların bu konuda tabularını yıkarak duyarlı bir davranış sergilemelerini isteyen ayrıca dinimizin insan hayatını, yardımlaşmayı değerli kılan bir din olduğunu söyleyen Bozkurt, tüm organlarını bağışlayarak kampanyaya destek oldu.

Organ bağışını yaygınlaştırmak için devlet kurumlarında bağış kampanyası düzenlediklerini dile getiren Doktor Duygu Sarı, adliyede düzenlenen kampanyaya 23 kişiden destek geldiğini söyledi. Doktor Ruhi Gündüz ise bir günde toplam 17 ünite kan bağışı alındığını söyledi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.