“BAŞÖĞRETMENİN YOLUNDA BİRER KOMUTANSINIZ ”

24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, öğretmenin bir cümleden ibaret olmadığını vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e önce Başkomutanlık, ardından TBMM kararı ile Başöğretmenlik...

“BAŞÖĞRETMENİN YOLUNDA BİRER KOMUTANSINIZ ”

24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, öğretmenin bir cümleden ibaret olmadığını vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e önce Başkomutanlık, ardından TBMM kararı ile Başöğretmenlik unvanı verildi. Siz öğretmenlerimiz de şu anda Başöğretmenin yolunda öğrencilerinizin birer komutanısınız.”dedi.

Muğla’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın Vali Mustafa Hakan Güvencer’e ziyareti ile başladı. Atatürk anıtına çelenk koyan Milli Eğitim camiası, ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende protokol üyeleri bir araya geldi. Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Medeniyet seviyesine öğretmenler taşıyacak”

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Başöğretmen Atatürk’ün “Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar zaferler elde ederse etsin, o zaferin yaşayacak neticeler vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” sözlerini hatırlatarak öğretmenlere seslendi. Çınar, “Mutlaka hayalleriniz olsun. Mutlaka hedefleriniz olsun. Umudunuzu, azminizi, cesaretinizi bir an olsun kaybetmeyin. Şikâyet etmek yerine karanlığa bir mum yakmak sizlerin ellerinde. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye´yi taşıyacak olan sizlersiniz. Ben sizlere yürekten inanıyor ve güveniyorum. Bu aziz millet de size güveniyor ve inanıyor.

Görevleri başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anarken, dünyanın en saygın ve en güzel mesleklerinden birini icra eden tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlar, hepinize en kalbi duygularımla sevgilerimi ve saygılarımı sunarım” dedi.

“Öğretmen, vatan gibi, bayrak gibi”

Törende konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer böylesine özel bir günde öğretmenleri birkaç cümle ile anmanın mümkün olmadığını söyledi. Vali Güvençer, “Elleri öpülesi öğretmenlerimiz kutsal bir görev yapıyorlar. Böylesine özel bir günde ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan, bayrağımızı dalgalandıran öğretmenlerimizi anmadan gecemeyiz. Görevleri esnasında şehit düşen, hatıraları ülkemizin dört bir yanında ümit çiçekleri yeşerten öğretmenlerimizi de buradan yâd ediyorum. Öğretmen sadece bir cümleden ibaret değildir. Öğretmenlik anne gibi, vatan gibi, bayrak gibi genel bir kavramdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e önce Başkomutanlık, ardından TBMM kararı ile Başöğretmenlik unvanı verildi. Siz öğretmenlerimiz de şu anda Başöğretmenin yolunda öğrencilerinizin birer komutanısınız. Bu özel günde görevleri esnasında şehit düşen öğretmenlerimizi Allah’tan rahmet, emekliliklerini yaşayan öğretmenlerimize uzun ömürler, görevleri başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum “ dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.