Başkanlar seçimi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Muğla’daki siyasi partilerin il başkanları seçimi değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, bundan sonraki süreçte makamdan güç alan değil makama güve veren bir cumhurbaşkanı olacağını...

Başkanlar seçimi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Muğla’daki siyasi partilerin il başkanları seçimi değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, bundan sonraki süreçte makamdan güç alan değil makama güve veren bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Muğla AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları seçimi değerlendirdi. Muğla’da katılımın yüzde 82’lere vardığı ve Türkiye ortalamasının 8-9 puan önünde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım siyasileri memnun etmedi. Yerel ve genel seçimlerde yüzde 90’ların üzerinde bir katılımın olduğu Muğla’da, Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğin yüksek çıkmasının yanında AK Parti’nin oylarını arttırdığı, HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın yerel seçimlerde 1,6 olan oy oranının yüzde 4’lerin üzerine çıkması sürpriz olarak yorumladı.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk

“Ben 1990 yılından bu yana Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yapıyorum. 25 yıllık bir hayal gerçekleşti. Sayın Başbakanımız yüzde 52 gibi bir oy oranı ile Türkiye’nin ilk halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı oldu. 2023, 2053 ve 2071 hedefi için emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye var artık. Elitlerin ve etkin insanların kendi istedikleri Cumhurbaşkanı dayatması artık sona erdi. Cumhurbaşkanını artık halk kendisi seçti. Halkımız bundan sonra kimi Cumhurbaşkanı görmek istiyorsa Cumhurbaşkanı o olacak. Artık halkın istekleri Cumhurbaşkanlığı makamına yansıyacak. Etkisiz bir Cumhurbaşkanı hayal etmiyoruz. Yüzde 52 ile gelen bir Cumhurbaşkanı Türkiye politikalarında etkili olamayacaktır. En önemli makam da artık Cumhurbaşkanlığı makamı ve bugün de Recep Tayyip Erdoğan da o makamın sahibi. Makamdan güç alan Cumhurbaşkanları dönemi kapandı ardık. Bundan sonra makama güç veren Cumhurbaşkanı dönemi başladı”

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk

“İlk defa halk tarafından Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Seçim döneminin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle katılım düşük oldu. 15 milyon seçmen sandığa gitmedi. Bunun yanında iktidar partisi devletin bütün imkânlarını seçim için kullandı. Milletimizin teveccühü Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oldu.

14 siyasi parti genel başkanı bir siyasi uzlaşı için yola çıktı. Ama olmadı. Bazı yerlerde iki partinin yan yana gelmesi birilerini rahatsız etti. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında söylediklerini icraata geçirmesini hayal bile edemiyorum. Eğer parlamenter sistemden vazgeçip, hem Bakanlar Kurulu’na başkanlık eder, hem de Çankaya köşkünde onay makamı olursa, hem savcı, hem hakim olur. Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi başka noktalara kayar. Bunların gerçekleşmesi için de Anayasa değişikliği şart. Artık seçim bitti. Önümüzde bir genel seçim var. Tüm gücümüzü genel seçimlere vermek için çalışacağız”

MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz

“MHP olarak biz tabanımıza sahip çıktık. Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na en fazla oy veren bölge Muğla bölgesi. Fakat tatil beldelerinde çalışan seçmen, CHP içindeki bazı marjinal gruplar, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye karşı olan, kendisini eski ülkücü olarak tanımlayanlar ya oy vermedi, ya da HDP adayı Selahattin Demirtaş’a oy verdi. Demirtaş’ın Muğla’da oylarının artmasındaki en önemli etken, daha önce AK Parti’ye oy veren sahil kesimindeki HDP’liler bu defa kendi adaylarına oy vermesinden kaynaklanıyor. MHP olarak bizim partiden başka partilere oy kaymasının olduğunu düşünmüyorum. MHP olarak biz görevimizi yaptık”

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.