BAŞKANLAR, “BELEDİYE HARAKETE GEÇMELİ”

Muğla merkezde bulunan Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları, gazetemizde çıkan “Amatör Takımlar Zorda” haberine destek vererek kent merkezinde kısa sürede sahanın kazandırılması gerektiğini belirttiler. Kulüp Başkanları,...

BAŞKANLAR, “BELEDİYE HARAKETE GEÇMELİ”

Muğla merkezde bulunan Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları, gazetemizde çıkan “Amatör Takımlar Zorda” haberine destek vererek kent merkezinde kısa sürede sahanın kazandırılması gerektiğini belirttiler. Kulüp Başkanları, Muğla Belediyesinin imara açık yerler tespit edilerek gençlerin spor yapabileceği sahaların yapılması gerektiğini söylediler.

Gazetemizin Çarşamba günü çıkan “Amatör Takımlar Zorda” haberinin ardından merkezde bulunan Amatör Spor Kulüplerinin başkanları en kısa sürede kent merkezinde saha yapılması gerektiğini söylediler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’in her konuda kulüplere destek verdiğini işaret eden başkanlar, Muğla Belediyesinin de harekete geçmesi gerektiğini belirttiler. Düğerek yolu üzerinde bulunan örnek sürücü kursu arkasındaki boş arazinin suni çim yapılması için çok uygun bir nokta olduğunu söyleyen kulüp başkanları, “Muğla Belediyesinin vakıf arazisi olan düğer yolu üzerinde bulunan boş alanın, kışla parkına yapılacak olan spor kompleksi ile birlikte birleştirilerek buraya suni çim olan sahalar yapılabilir” dediler.

1937’DEN BU YANA SPOR TESİSİ YAPILMIYOR

Muğla merkezde eski Vali Recai Güreli’nin yaptırdığı spor tesislerinden başka kent merkezine spor tesisi yapılmadığını belirten Muğlaspor Kulübü Başkanı Eminer İçten, “1937 yılında eski Valimiz Recai Güreli Muğla’ya spor tesisi kazandırdı. Ancak o günden bugüne hiçbir yönetici spor tesisi kazandırmadı. Muğla artık spor yapacak gençlerle dolu. Yöneticilerin el atıp merkezde bir spor tesisi yapılarak teşekkür ettirmeliler. Muğla Belediyesinin bazı noktalarda imar açması gerekiyor. Yada imara açılan yerler bulunup bu yerler gençlerin spor yapacağı sahalar haline getirilmeli. Örneğin Düğerek yolu üzerinde bulunan vakıf arazi saha yapılması için uygun. Yada Toptancı halin olduğu yerin arkasında daha önce fuar alanı vardı. Fuar alanının yeri Akçova tarafından karar verilmişti. Sanırım bu an şuan uygun durumda burasıda olabilir” dedi.

“GENÇLİK SPOR ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Muğla Atletikspor Kulübü Başkanı BeganÇaglav, kendisinin Muğlaspor’da oynadığı ve görev yaptığı süre boyunca bu sıkıntıları çektiklerini belirterek, “Kesinlikle merkeze alternatif bir saha yapılmalı. Hala toprak sahada antrenman yapan iller var. Ben suni yada çim olsun demiyorum toprak sahada olabilir ama bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir yerde çaresiz kalabiliyorsunuz. Yapılabilecek yerler arasında bana göre sürücü kursu arkasındaki alan var orası değerlendirilmeli” diye konuştu.

“MUĞLA BELEDİYESİ NET BİR TAVIR KOYMALI”

Sadece Amatör takımları veya alt yapı takımlarının maçlarında bu sorunun yaşanmadığını Valilik kupası gibi diğer özel turnuvalarda da bu sorunun net olarak ortaya çıktığını işaret eden Özel İdarespor Kulüp Başkanı Kamil Karakaya, futbolun geliştirilmesi için bu Muğla’ya acil olarak saha kazandırılması gerektiğini söyledi. Bir sahada 147 maç yapılmaz diyen Karakaya, şunları söyledi;

“Merkezde gerçekten bir saha sıkıntısı var. Valilik kupası maçlarında bu sıkıntı daha çok ortaya çıkıyor. Üst üstüne maçlar oynanıyor saha kötü oluyor ve ardından sakatlıklar geliyor. Bu konudaki yetkili kişilerin bir araya gelerek konu konuşulmalı. Muğla Belediyesi de bu konuda net bir tavır koymalı. Otogarın çevresinde bir yer olabilir veya Bozüyük’te saha var burası değerlendirile bilinir.   Bunların yanı sıra 3 yıl önce ormanlık alanlarda spor alanları yapılması için bakanlık izin çıkardı Orman Bölge Müdürü ile görüşülerek bu alanlarda yer bulmak mümkün diye düşünüyorum.”

“DÜZEN MEVKİNE KAMP ALANI OLABİLİR”

Saburhanespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çelebi, “Biz yeni bir kulübüz ve her geçen gün genç sporcu sayımız artıyor. Bu gençlerimize spor yaptıracak saha bulamıyoruz. Bana göre düzen mevkiine diğer il içindeki takımların veya il dışındaki takımların gelip kamp yapabileceği bir yer yapılması uygun olur. Yasalar buna müsait midir bilmiyorum ama eğer böyle bir yer yapılırsa hem Amatör Kulüpler, hem de dışardan gelen takımlar ile Muğla kazanacaktır” dedi.

“ALT YAPININ GELİŞMESİ İÇİN SAHA LAZIM”

Düğerek Güneşspor Kulübü Başkanı Mehmet Al, Telekomspor Kulübü Başkanı Mustafa Yandık, Muğla Gençlerbirliğispor Kulübü Başkanı Ayhan Zorlu,  “Muğla’da maçların yapıldığı bir tek Düğerek sahası var. Ama bu tek olan sahada bile sıkıntılar var. Her fırsata altyapı diyoruz. Ancak alt yapının gelişmesi için saha olması gerekiyor. Sahaların yapılması için birçok hazine arazileri var buralar değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.