Başkanın oğluna hapis cezası

Ortaca’da, 12 Mart 2011 tarihinde yapılan ehliyet sınavında Dalyan Belediye Başkanının oğlu E.S.’nın sınava girmediği, onun yerine Sürücü Kursunda direksiyon hocalığı yapan G.Ç’in imza attığı, sınav komisyonunda görevli...

Başkanın oğluna hapis cezası

Ortaca’da, 12 Mart 2011 tarihinde yapılan ehliyet sınavında Dalyan Belediye Başkanının oğlu E.S.’nın sınava girmediği, onun yerine Sürücü Kursunda direksiyon hocalığı yapan G.Ç’in imza attığı, sınav komisyonunda görevli Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinden A.Y. ile İ.D’ın olayı bilmelerine rağmen E.S’nın sınava girmiş gibi işlem yaptıkları iddiasıyla açılan dava sona erdi. Buna göre, dört sanık, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği suçlaması ile 2 yıl 6’şar ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

İddiaya göre, 12 Mart 2011 tarihinde Ortaca’da yapılan ehliyet sınavına Dalyan Belediye Başkanı’nın oğlu E.S (20) de katılacaktı, ancak E.S. direksiyon sınavına gelmedi. Sürücü kursunda direksiyon usta öğreticisi olarak görev yapan G.Ç (38), E.S’nın yerine imza atarak E.S.’yı sınava girmiş gibi gösterdi. Sınav komisyonunda görevli, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinden İ.D. (57) ile A.Y de (36) olayı bilmelerine rağmen müdahale etmediler ve E.S’yı sınava girmiş gibi işlem yaptılar. Olayın ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında E.S’nın imzasının olduğu iddia edilen evrakta Söke Jandarma Bölge Kriminal Laboratuvarınca yapılan incelemede atılan imzanın sahte olduğu anlaşılırken, E.S ile birlikte diğer 3 zanlı ise E.S.’nın sınava geç geldiği ama sınava bizzat katıldığı yönünde ifade verdi. Ancak, mahkeme delilleri göz önünde bulundurarak E.S. hakkında TCK’nın 38.maddesi, delaletiyle TCK 204/2, 53.maddesi, diğer 3 sanık hakkında da TCK’nın 204/2, 53.maddeleri uyarınca dava açtı.

10 Ekim’de Muğla 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında 4 sanık hakkında da, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahtecilik suçlaması ile mahkumiyet çıktı ve temyiz yolu açık olmak üzere 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Sanıklar hakkında ayrıca “Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak” maddesi uyarınca, sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan, velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılmasına da karar verildi. Sanıklar mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamayacaklar. Mahkeme, sanıkların cezasını ertelemedi ve para cezasına çevirmedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.