BAŞKAN IŞIK’TAN MİTİNG GİBİ, ADAYLIK AÇIKLAMASI

3 dönemdir Yatağan Belediye Başkanlığı yapan Haşmet Işık, CHP’den Yatağan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı adaylık açıklaması adeta miting havasında geçti.Yatağan Belediye...

BAŞKAN IŞIK’TAN MİTİNG GİBİ, ADAYLIK AÇIKLAMASI

3 dönemdir Yatağan Belediye Başkanlığı yapan Haşmet Işık, CHP’den Yatağan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı adaylık açıklaması adeta miting havasında geçti.

Yatağan Belediye Başkanı Işık : “Siyaset kızmakla değil el ele vermekle, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde yapılması gereken bir sanattır.”

“Dün partimdeydim bugün partimdeyiz yarında partimde olacağım.”

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, CHP’den Yatağan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Belediye Başkanı Işık, CHP Yatağan İlçe Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada 3 dönemdir Yatağan Belediye Başkanlığı yaptığını anlatarak, “Bugüne kadar bana desteğini esirgemeyen Yatağan halkına, belediye çalışanlarına ve sevgili aileme teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği sayesinde Yatağan’da bugüne kadar güzel şeylere imza attık. Bundan sonra da yeni projeleri hayata geçirmek için desteğinizi istiyorum” dedi.

Işık, aday adaylığını başvurusunu CHP Yatağan İlçe Başkanlığına resmen yaptığına işaret ederek, “Sizlerinde de desteği ile Yatağan’a Meslek Yüksek Okulu’nu kazandırdık. Bugün okulda 500’e yakın öğrenci eğitim görüyor. Bu okulun ilçemizin ekonomisine önemli bir katkısı söz konusu” dedi.

İlçede yaşayan gençlere verdikleri öneme işaret eden Işık, “Gençlerimin spor yapacağı alanlar oluşturduk. Okullarımıza ciddi bir desteğimiz söz konusu. İlçedeki okullarımıza araç gereç yardımı yaptık. Engellilerimize destek olduk.  Özellikle kültürümüzün yaşatılması için gençlerimizin folklor çalışmalarına destek olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VERİLMEYECEK HESABIM YOK

İlçede bugüne kadar 13 kez geleneksel deve güreşi yaptıklarını anlatan Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık 3 dönem boyunca ilçeye ciddi katkılar sağladığını anlatarak, “İlçemize kanalizasyon ve arıtma tesisini kazandırdık. Arıtma tesisimiz 50 bin nüfusa göre planlandı ve hayata geçirildi. Görev yaptığım dönemlerle ilgili verilmeyecek hesabım yok. Görev sürem boyunca halkımızla iç içe oldum. Onların acılarına, sevinçlerine ortak oldum.  Bugün tekrar CHP’den Yatağan Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. Halkımızın desteği ile yeniden belediye başkanı seçileceğime inancım tam.  Ben, tüm adaylara başarılar diliyorum. Adaylardan tek isteğim temiz siyaset yapmaları. Aksi davranışlar hiç birimize yakışmaz” diye ekledi.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık’ın aday adaylığı açıklamasında CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından Eski Milletvekilleri Fevzi Topuz, Musa Gökbel, CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adaylarından Orhan Çakır ve Murat Gökalp, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ve belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar hazır bulundu.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Kendisi hakkında Gezi Parkı Olayları ile ilgili yöneltilen eleştirileri de yanıtlayan başkan Işık; “Gezi parkı olaylarında yanlış anlaşılmalar var ve bunun ayıklanması lazım. 3 dönem aday oldum ve bu 3 dönemde her zaman her türlü suçlarla karşınızda rencide edilmeye çalışıldım. Biz onurlu bir aileyiz. Boğazımızdan haram lokma geçmedi. Bizi suçlayan arkadaşlarımız bugün belediye başkanı olmak istiyorlar. Ben onlara 2009 da nerdeydiniz diye sormak istiyorum” diye konuştu.

CHP’Lİ VE MHP’Lİ BELEDİYELERE BASKI VAR

Işık, CHP ve MHP’li belediyeler çok büyük baskılar olduğuna işaret ederek bizde bu baskıyı gören belediyelerdeniz. Her ay müfettişler gelir bizi inceler çünkü ihbar mektupları gidiyor. Şu ana kadar yüzün üzerinde konuda soruşturma geçirdik ama hiçbir zaman boğazımızdan haram lokma geçmedi. Hakkımda 30 mahkeme vardı. Muğla Ağır Ceza mahkemesinde 30 davanın 30’undan da beraat ettim arkadaşlar. Bakalım önümüzdeki günlerde neyle suçlayacaklar. Siyaset kızmakla değil el ele vermekle, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde yapılması gereken bir sanattır. Kızarsan küsersen bu işte geride yolda kalırsın. Benim annem babam sülalem hiçbir zaman CHP den ayrılmamıştır. Yok başkan atanmayacak yok başkan şu olacak bu partiden girecek şuradan aday olacak, bunlar çok ayıp suçlamalar. Ben bunları kendime hakaret kabul ederim. Dün partimdeydim bugün partimdeyiz yarında partimde olacağım. İlçemizdeki siyasal tansiyonun düşmesi gerekmektedir. Ben buna her aman öncülük yaparım ama herkes ağzını tutacak. Herkesin dediklerini kulakları duyacak. İnsanları suçlayarak rencide ederek toplumda küçük düşürerek kimse bu ilçede başkan olamaz, olmadı ve olmayacakta. Ben önümüzdeki günlerde yapılacak olan yerel seçimlerde Yatağan’da tekrar belediye başkanı aday adayıyım. Sandığı koyacaklar. Sandıktan kim çıkarsa arkasındayım. Kim çıkarsa çıksın. Ben bu partiyi terketmiyorum ve buradayım.

YATAĞAN BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI HİZMETLERDEN BAZILARI

* MUĞLA ÜNİVERSİTESİNE BAĞLI YATAĞAN MESLEK YÜKSEK OKULU’NUN AÇILMASINI SAĞLADIK.

* KANALİZASYON (100 KM)

* ARITMA TESİSİ (50 BİN NÜFUSA GÖRE)

* YOLLARA PARKE DÖŞENDİ

* ANFİ TİYATRO TAMAMLANDI

* PARKLARIN DÜZENLENMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

* ÇAMLIK DÜZENLEMESİ YAPILDI

* PAZAR YERİ DÜZENLEMESİ YAPILDI

* DÜKKANLAR (24 ADET PAZAR YERİNDE)

* TÜP DEPOLARI OLUŞTURULDU

* SPOR SAHASI DÜZENLENMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ (KAYA KÖSTEPEN STADYUMU)

* MEZARLIKLARIN DÜZENLENMESİ

* HACI ÖMERLER EVİ RESTORASYONU

* 54 DÖNÜM KIRÇEŞME MEVKİİNDEKİYERİN İSTİMLAKI (SPOR ALANI)

* 64 DÖNÜM TOPLU KONUT ALANLARININ ALINMASI

* TÜM OKULLARA YAKLAŞIK 500.000 TL ARAÇ GEREÇ YARDIMI YAPILDI

* 13 KEZ GELENEKSEL DEVE GÜREŞLERİ YAPILDI

* 13 KEZ GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ YAPILDI

* 2 KEZ MOTOR FESTİVALİ YAPILDI

* RAHVAN AT YARIŞLARI YAPILDI

* 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

* ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

* OKULLARA ÖSS-ÖYS KİTAP YARDMLARI YAPILDI

* 3 KEZ RAMAZAN İFTAR ÇADIRI KURULDU

* ASKERE GİDENLERE VE AİLELERİNE YARDIM EDİLDİ.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.