BAŞKAN DEMİR: “BÜYÜKŞEHİRLE DOKU UYUŞMAZLIĞIMIZ VAR”

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni...

BAŞKAN DEMİR:  “BÜYÜKŞEHİRLE DOKU UYUŞMAZLIĞIMIZ VAR”

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kavaklıdere ilçesine yapılan yatırımların yetersiz ve çok yavaş olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Osman Başkan en son 19 Mart 2019’da ilçeye geldi. Tam Bin 10 gündür ilçe merkezine ayak basmıyor” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi bünyesindeki Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programının bu haftaki konuğu Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir oldu. Başkan Demir, canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtladı ve bazı açıklamalarda bulundu.

İlçesine yapılan yatırımları değerlendiren Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Son dönemde Ula, Seydikemer, Fethiye, Yatağan ve Köyceğiz ilçelerine programları kapsamında ziyarette bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 19 Mart 2019’dan bu yana Kavaklıdere ilçe merkezine ayak basmadı.

Kavaklıdere ilçesine yapılan yatırımların yetersiz ve çok yavaş olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Osman Başkan tam Bin 10 gündür ilçe merkezine ayak basmıyor” dedi.

“HİZMETLER ÇOK AĞIR İLERLİYOR”

Büyükşehirle doku uyuşmazlığı olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Osman başkanımızla insan olarak aramızda bir sıkıntı olması mümkün değil.  Büyükşehirle bir doku uyuşmazlığımız var. Hizmetler çok ağır ilerliyor. Mesela büyükşehrin sorumluluğunda bizim bir tane yolumuz var. Bu yolumuz yaklaşık 4 yıldan beri bozuk. Biz Kavaklıdere’de içerisindeki tüm yollarımızın tamamının alt yağı çalışmalarından sonra yapımını tamamladık. Büyükşehir Turgut Özal bulvarımızı aradan geçen bu süreçte daha geçtiğimiz 3 ay önce başladı. Yaklaşık 3 ay olmasına rağmen daha yarısı yapıldı. Süreç çok ağır işliyor.  Sorduğumuz zamanda ilk önce yatırımların tamamlanması, alt yapı çalışmaları gibi belli bir program dâhilinde gittiklerini söylüyorlar. Biz hatta Turgut Özal bulvarımızla ilgili şunu demiştik. Eğer bu yolu büyükşehir belediyemiz yapmayacaksa, Kavaklıdere Belediyemize bu yolu devir edin, bizim mali olarak bir sıkıntımız yok biz bu yolu yapalım tekrar size devir edelim diye resmi yazı yazdık. Olumlu bir cevap gelmedi o yazımıza ama sağolsunlar. 4 yıl aradan sonrada olsa geçte olsa bulvarımızla ilgili çalışmalarımız yapılıyor şuan” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR PRESTİJ KAYBEDER”

Yolların daraltılarak yapıldığını söyleyen Demir, “Bizi üzen bir konu var bu çalışmalarda. İlçemizin girişi bir bulvar havasında yapılması gerekiyor. Zaten daha önce belli bir kısmı bulvardı. Şunda yapılan çalışmalara baktığımız zaman mevcut olan istinaf duvarının yerine daha geriye yeni bir istinaf duvarı yapılmış. Yol daraltılarak yapılıyor. Standart biraz daha yükselmesi lazım. Daha önce Kavaklıdere İlçe Belediyesinin yaptığı bir yol standardından daha dar bir yol yaparsan büyükşehir prestij kayıp eder.”

“VATANDAŞIMIZIN UCUZA EV SAHİBİ OLMASI ENGELLENİYOR”

Öte yandan Başkan Demir, ilçelerinde Toki’nin 7. ve 8. etap projeleri için ilgili bakanlığa başvuru yaptıklarını, gerekli çalışmayı başlattıklarını fakat Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmaya dava açarak süreci uzattığını dile getirdi. Başkan Demir, “Vatandaşımızın ucuz ev sahibi olma şansını Büyükşehir Belediyesi engelliyor” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.