Başkan Adaylarından AK Parti’ye ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri için başkan adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve ekibi, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’nı...

Başkan Adaylarından AK Parti’ye ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri için başkan adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve ekibi, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Daha önce Şubat ayında yapılacağı duyurulan ve ardından mayıs ayı sonuna ertelenen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri için başkan adayı olan Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve ekibi, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan Mustafa Büyükteke, Fethiye Ticaret Odası Başkanlığı için aday olduğunu geçtiğimiz günlerde açıkladıklarını söyleyerek, “Bu doğrultuda seçim çalışmalarımıza başladık. Bugünde ekibimiz ile birlikte iktidar partisi olan Ak Parti İlçe Teşkilatı’na bir nezaket ziyaretinde bulunmak istedik. Bizler bu seçimden istediğimiz sonuç ile çıktığımız takdirde hem iktidar partisi ile hem de diğer siyasi partilerimiz ile Fethiye ticareti için uyum içerisinde çalışacağız. Bugüne kadar oda olarak kurumlar ile çok büyük paylaşımlarda olamadık. Ama bundan sonra tüm siyasi partilerle ve tüm kurumlarla Fethiye ticaretini geliştirmek adına hep birlikte hareket edeceğiz. Fethiye için kim tuğla üstüne tuğla koyarsa biz onun yanında olmaya özen göstereceğiz” dedi.

Kamuoyunda Mustafa Büyükteke’nin Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından Akif Arıcan’a rakip olarak çıkarılan bir aday olduğu yönündeki söylentilerle ilgili olarak da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mustafa Büyükteke, “Biz kimsenin adayı olarak bu yola çıkmadık. Bizler 39 kişilik meclis üyesiyiz. Bizler bu ekip arkadaşlarımız ile bu yola çıktık. Bizi önce üyelerimiz 13 meslek komitesine seçecekler. 13 meslek komitesinden seçilmek demek benim ya da Akif Arıcan’ın başkan seçilmesi demek değildir. 13 meslek komitesindeki 39 meclis üyesi oda başkanını seçecektir. Oda başkanlığı için seçilecek olan adayın seçmeni meclis üyeleri olacaktır. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Kesinlikle birisinin adayı değiliz” diye konuştu.

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise, ticaret odası meclisine ve başkanlığına talip olanlara başarılar dileyerek, “Mustafa Büyükteke benim çocukluk yıllarımdan buyana tanıdığım birisidir. Ekibinin içerisine baktığımızda değişik ortamlarda bir ve beraber olduğumuz Fethiye’nin tanına ve bilinen simaları bulunuyor. Fethiye Ticaret Odası Fethiye’nin birinci sınıf tüccarlarının oluşturduğu bir meslek örgütüdür. Bende iki şirketim ile Ticaret Odasının üyesiyim. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Babadağ teleferik projesi başta olmak üzere geçtiğimiz yıl Milletvekilimiz Ali Boğa’nın da destekleri ile ciddi bir birliktelik yapıldı. Ticaret Odasının kurmuş olduğu Fethiye Güç Birliği Şirketi Babadağ’ın işletmeciliğini ve akabinde de teleferik projesinin ihalesini aldı. Bu süreçten başlamak üzere ilişkimiz daha da yakınlaştı. Bizim ortak paydamız Fethiye’dir. Bizim siyaset yapma gayemiz arkadaşlarımızın da Ticaret Odasına talip olmaları insanların ticaretten kazandıkları karlılığı arttırmak. Bundan on yıl önce hangi meslek örgütünden ne olursanız olun geride bıraktığımız on yıl içerisinde hepimiz Pazar kaybettik. İşimiz büyümedi, aksine küçüldü. Bunun başlıca sebebi şehrimize gelen turist sayısına baktığımızda on yıl içerisinde ciddi bir artışın olmadığını görüyoruz. Bunun nedeni son on yıl içerisinde şehrimizde ilave bir yatağın olmaması. Yada mevcut yatakların eskiyip nitelikli turizm işletmelerinin var olmaması. Dolayısı ile pastayı büyütmeden kendi dilimimizi de büyütme imkanımız yok. Hem arkadaşlarımızın, hem de bizim gayemiz bu pastayı büyütmektir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.