Basım hatalı 50 lirayı saklıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde fotoğrafçılık yapan Burak Yürekli (25) isimli vatandaş, alışveriş sırasında eline geçen hatalı basılmış 50 liralık banknotu, koleksiyon değeri olduğu düşüncesiyle koleksiyonerlerin kapısını...

Basım hatalı 50 lirayı saklıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde fotoğrafçılık yapan Burak Yürekli (25) isimli vatandaş, alışveriş sırasında eline geçen hatalı basılmış 50 liralık banknotu, koleksiyon değeri olduğu düşüncesiyle koleksiyonerlerin kapısını çalmasına rağmen satmadığını söyleyerek, saklıyor.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde fotoğrafçılık yapan 25 yaşındaki Burak Yürekli, alışveriş sırasında eline geçen hatalı basılmış 50 liralık banknotun sağ üst köşesinde yer alan ‘0' rakamının çıkmadığını fark edince koleksiyon değeri olduğu düşünerek, saklamaya karar verdiğini söyledi. Yürekli, koleksiyonerlerin kapısını çalmasına rağmen hatalı basılmış 50 liranın ilerleyen zamanlarda daha da değerleneceğini düşünerek satmadığını belirtti.

Yürekli, 50 liralık banknotun sağ üst köşesinde yer alan ‘0' rakamının çıkmadığını fark edince parayı bankaya inceletti. Paranın sahte olmadığı, hatalı basım olduğu anlaşılınca internette araştırma yapan Yürekli, koleksiyoncuların hatalı para basımlarına ilgi duyduğunu öğrendi. Banknotun koleksiyon değeri olduğunu düşünen Burak Yürekli, hatalı basılmış 50 liralık banknotu saklayacağını söyledi.

“KOLEKSİYON DEĞERİ VAR”

Parayı saklayacağını söyleyen Burak Yürekli gazetemize yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde alışveriş yaparken aldığım para üstünde hatalı basım 50 lira varmış. Tabi o an fark etmedim. Daha sonra bir müşterime para üstü verirken müşterim fark etti. Tabi o an çok şaşırdım o paranın sahte olduğunu sandım ama daha sonra bankaya giderek araştırma yaptım. Benim gibi hatalı basım paraya sahip olan birçok kişi varmış meğer. Daha sonra yaptığım araştırmada 50 liralarda hatalı basım olduğunu ve koleksiyon değeri olduğunu öğrendim. Parayı banka da incelettim. Sahte değilmiş. Paranın sol köşesinde de 5 rakamının yanında 0 rakamı yazılmamış. Paraya baktığınızda silinmiş gibi duruyor ama öyle değil. Koleksiyoncular bu paralara oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bende bu parayı saklamaya karar verdim. İlerleyen süreçte daha da değerleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.