Başbuğ: Darbe ve operasyon TSK’ya yapıldı

Bodrum ilçesinde tatilini sürdüren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir söyleşide, asıl darbe ve operasyonun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik olduğunu söyledi.Bodrum’da tatilini geçiren Eski Gene Kurmay...

Başbuğ: Darbe ve operasyon TSK’ya yapıldı

Bodrum ilçesinde tatilini sürdüren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir söyleşide, asıl darbe ve operasyonun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik olduğunu söyledi.

Bodrum’da tatilini geçiren Eski Gene Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, katıldığı söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaka köyde bulunan Dibeklihan sanat galerisinde düzenlenen söyleşide konuşan Başbuğ, “TSK kendisine yönelik haince bir planlama olabileceğini düşünemedi. Hazırlıksızdı. Asimetrik bir psikolojik hareket yürütüldü, bununla mücadele çok zordur. Aslında işin özüne bakarsanız bu bir istihbarat savaşıdır. Bu savaşta çok güçlü bir istihbarata sahip olmanız gerek, gerçeği söylemek gerek artık. İnsanların bunu bilmesi lazım. İstihbarat olarak zayıfsınız. MİT ile TSK arasındaki köprü zayıfladı. İç istihbaratta boşluk oldu. Bazı olayları belki zamanında doğru okuyamadık kabul etmek lazım. Askeri yargıda bu konuda tam hazırlıklı değildi. Askeri yargıda belirli kalıplar içindeydi birden bire bambaşka olaylar içinde buldu kendini, hazırlıksızdı. Bu yüzdende bu oyunu kimin oynadığını nasıl oynadığını göremedi. Bu da bizim eksiğimiz. Darbe aslında silahlı Kuvvetlere vuruldu. Deniz, hava, kara olarak değil aslında darbe ve operasyon Silahlı kuvvetlere yönelikti”ifadelerini kullandı.

“Hakimler de var hakimcikler de”

Söyleşide “Atatürk gerçekten diktatör müydü?” sorusunu cevaplayan Başbuğ, “Atatürk’e diktatör demek büyük bir yanlış olur. Peki, o zaman Atatürk'ü siyasi çerçevede nereye koyacağız? Atatürk ülkesinin demokrasiye taşıyan bir lider olarak çıkıyor. Diktatör olarak yakıştırmalar tamamen yanlıştır” dedi.

Cezaevindeki günlerinden de bahseden Başbuğ , “Biz terör örgütü kurmaktan yargılanırken Yalova’da bir vatandaş İlker Başbuğ vatan haindir teröristtir gibisinden bir yazı asmış. Bizim avukatlar böyle bir durum var dava açalım mı diye sordular. Bizde açın dedik. Dava açıldı o kişi hakim karşısına çıktı ve tutuklandı. Hakim o şahsa demiş ki bu ülkenin eski genelkurmay başkanına nasıl böyle bir şey söylersin bu hakarete girer. Ve o şahsa ceza vermiş. Bir yanda bizi yargılayan hakimler bir yanda bize laf söyleyen o şahsı tutuklatan hakim ver. Bu ülkede hakimler de var hakimcikler de”diye konuştu.

Başbuğ, söyleşi sonrası “20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal”, “Suçlamalara Karşı Gerçekler” ve “Terör Örgütlerinin Sonu” adlı kitaplarını da okurlar için tek tek imzaladı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.