“Başbakanın sözünün anlamı yok mu?”

TBMM’de devam eden 2016 Bütçe görüşmeleri sırasında kürsüden Muğla’nın sorunlarını dile getiren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Göcek Tüneli geçiş ücretleri konusunu da gündeme getirirken; “Sayın Başbakan...

“Başbakanın sözünün anlamı yok mu?”

TBMM’de devam eden 2016 Bütçe görüşmeleri sırasında kürsüden Muğla’nın sorunlarını dile getiren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Göcek Tüneli geçiş ücretleri konusunu da gündeme getirirken; “Sayın Başbakan seçim öncesi bastırdığı pankartta ‘Bedava Göcek Tüneli, Dalaman Marinası hayırlı olsun’ demişti. Göcek Tüneli ne zaman ücretsiz olacak? Dalaman Marinası ne zaman hizmete girecek? Başkanının bu sözünün anlamı yok mu?” dedi.

2016 Bütçe görüşmeleri TBMM’de görüşülmeye devam ediyor. Muğla’nın sorunlarını  gündeme getiren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan birçok vatandaşın mağdur olduğu ücretsiz olacağı söylenen Göcek Tüneli konusunu yine gündeme getirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına TBMM Genel Kurulunda sözlü olarak sorduğu soruda “Sayın ulaştırma Bakanı; Başbakan seçimden önce Dalaman ilçemizde bastırdığı bir pankartta "Bedava Göcek Tüneli, Dalaman Marinası ve Dalaman-Acıpayam yolu hayırlı olsun." dedi. Konuşmasında “Bu sözlerin sizin için bir anlamı var mı? Göcek Tüneli ne zaman ücretsiz olacak? Dalaman Marinası ne zaman hizmete girecek? Dalaman-Acıpayam yolu ne zaman yapılacak?” ifadelerine yer veren Erdoğan “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözünün sizin için bir anlamı yok mu?” diye sordu.

Erdoğan’ın sorusuna cevap veren Bakan Binali Yıldırım “Göcek Tüneli, bizim iktidarımızdan önce Göcek Tüneli, yap-işlet-devret modeliyle başlatılan bir projedir, dolayısıyla firmanın işletme süresi daha devam etmektedir. Ancak biz yanına ikinci bir tünel daha yaptık. Bu tünelle ikisini beraber birleştirip firmayla bir uzlaşma yoluna gidiyoruz.” dedi.

Dalaman Yat Limanı sorusuna da cevap veren Bakan Yıldırım; “Yat Limanı'nda sit dolayısıyla izin almada uzun süren bir problemimiz var. Bunu da hallettikten sonra başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

1 Kasım Seçimi öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasının olduğu “hayırlı olsun” pankartları ile ilan edilen “Ücretsiz Göcek Tünelinin” hala hizmete girmemesi ve üstüne üstlük geçiş ücretlerine zam yapılması vatandaştan büyük tepki toplamış protesto eylemleri yapılmıştı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.