BAŞBAKAN'DAN TARİFELİ UÇAK TALEBİ

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Dalaman’a İngiltere’den yapılacak olan Tarifeli ya da Carter uçak seferlerinin nitelikli turizm yanında Muğla’daki turizmin çeşitlendirilmesi, 12 aya yayılması,...

BAŞBAKAN'DAN TARİFELİ UÇAK TALEBİ

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Dalaman’a İngiltere’den yapılacak olan Tarifeli ya da Carter uçak seferlerinin nitelikli turizm yanında Muğla’daki turizmin çeşitlendirilmesi, 12 aya yayılması, turizmin sağlık, spor ve kültür alanlarında da çeşitlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu konuda gerekli çalışmaları ve girişimleri başlattıklarını belirten Bülbüloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklardan THY’nin İngiltere’den Dalaman’a tarifeli ya da Carter sefer koyması için destek ve talepte bulundu.

Muğla’daki turizm sektör temsilcileri Türk Hava Yolları’ndan, İngiltere’den Dalaman’a tarifeli ya da Carter uçak seferi bekliyor. Dünyada en fazla ülkeye ve noktaya uçuş yapan ve dünyanın en güçlü hava yolu firması olan Türk Hava Yolları (THY) aynı zamanda İngiltere’nin dünyaca ünlü kulübü Manchester Cıty’nın de sponsorluğunu yapıyor. İngiltere’nin dünya genelinde uçaklarının indiği en büyük hava limanlarından birisi de Dalaman Havalimanı.

Bu doğrultuda çalışmaları başlattıklarını ve projelerini hazırladıklarını belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı (GETOB) Bülent Bülbüloğlu ve sektör temsilcileri başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklardan ve THY’dan Dalaman’a tarifeli ya da Carter seferler konması için destek ve talepte bulundular.

Nitelikli turizm

Bu seferlerin konması durumunda Muğla’da turizmin 12 aya yayılacağını ve oldukça yüksek olan alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilebileceğini belirten GEKOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “ Bu çalışmamızda hedefimiz Muğla’da turizmi 12 aya yaymak. Bölgemize gelen turistler paket turizm dediğimiz sistemle geliyorlar. Muğla’ya gelen turistlerin yüzde 89’u turlarla gelmek zorunda. Bunun dışında dilediği zaman uçak biletini alıp gelebilme şansını fazla bulamıyor. Bu proje ile paket turizme bağımlılık azaltılmış olacak.

Bunun sağlanması durumunda turizmin çeşitlendirilmesi de gerçekleştirilebilecek. Muğla ve çevresinin kültür turizmi açısından çok yüksek bir potansiyeli var. Bunun yanında sağlık turizmi ve spor turizmini de ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimizi başlattık. Muğla’da çok donanımlı ve nitelikli sağlık kuruluşlarımız var. Yaz turizminin yanında turizmi kış aylarına da yayarak çeşitliliği sağlamak istiyoruz. Böylece nitelikli turizm de olacak. Bu da hem bölgemiz ve ülkemize gelen turist sayısında artış dolayısıyla döviz girdisinde ve turizm gelirlerinde artış demek. Bunun yanında yan sektörler ve sanayilere de olumlu katkılar sağlanmış olacaktır” dedi.

400 bin İngiliz Dalaman’a iniyor

İngiltere’den bölgeye yılda ortalama 1 milyon turist geldiğini ve bunun 400 bininin Dalaman Havalimanı’na indiğini hatırlatan Bülbüloğlu, “ İngiltere’nin uçaklarının indiği en büyük havaalanlarının başında Dalaman Havalimanı geliyor. Buna rağmen THY’nın İngiltere’den Dalaman’a bir tek tarifeli, Carter seferi yok. İngiltere ve İskandinav ülkeleri Muğla turizmi için büyük pazar. Tarifeli seferlerle bu pazarı çok daha verimli kullanabiliriz.

THY Manchaster’in sponsoru

Bizim için önemli pazarlardan birisi olan Kuzey İngiltere’nin Manchaster kentinin dünyaca ünlü Manchaster Cıty futbol takımının büyük sponsorlarından birisi de THY. THY dünyanın en güçlü havayolu. Dünyada en fazla ülkeye ve noktaya uçuş yapan havayolu. Fakat buna rağmen İngiltere’den Dalaman’a bir tek tarifeli, Carter seferi yok. Bu eksikliğin daha fazla vakit kaybetmeden giderilmesi gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Projeler hazır

GETOB olarak bu doğrultuda projelerini hazırladıklarını vurgulayan Bülbüloğlu, “ Bölge turizmi ve turizmcisi olarak biz hazırız. Başta İngiltere olmak üzere İskandinav ülkelerinden gelecek olan tarifeli, Carter seferlerinin bölge ve ülke turizmi ile yan sektörlere yansımaları çok kısa bir süre içinde görülecek ve artacaktır. Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve THY’den bu çalışmanın yapılmasını ve hayata geçirilmesi ni talep ediyor ve desteklerini bekliyoruz. “dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.