Başbakana hakarete 2 ay hapis

Marmaris ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan kadın, 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Paraya çevrilmeyen ceza, sanığın 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda...

Başbakana hakarete 2 ay hapis

Marmaris ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan kadın, 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Paraya çevrilmeyen ceza, sanığın 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda uygulanacak.

11 Mayıs 2011 tarihinde turizmci Nurcan Dağ ile Akyaka beldesine gelen Özlem Önem Alınmışel, Akyaka’da tekneleri incelerken Kooperatif Başkanı ve AK Parti Belde Başkanı Mehmet Gümüş ile duble yollar konusunda konuşurken ağaçların kesilerek ağaç katliamı yapıldığını ve çevreye zarar verildiğini söyledi. Alınmışel, yaşanan tartışmanın ardından Nurcan Dağ’ın aracı ile Marmaris’e hareket etti. Taşhan mevkisinde aracı durduran polisler, Özlem Önem Alınmışel ile ilgili şikayet bulunduğunu ve ifadesinin alınacağını belirttiler. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve CHP’li il Genel Meclis üyeleri Taşhan mevkisine geldiler. Polisler Özlem Önem Alınmışel’in ifadesini aldıktan sonra ifade tutanağını Ula Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Ula Cumhuriyet Savcılığı tarafından Özlem Önem Alınmışel hakkında ‘Başbakan’a hakaret’ iddiası ile dava açıldı. Açılan dava devam ederken, Ula Adliyesi’nin kapanması üzerine 2012/731 dosya numarası ile dava Muğla Sulh Ceza Mahkemesi’ne taşındı. Başbakan’a hakaret iddiası ile açılan dava dün sonuçlandı. Mahkeme Özlem Önem Alınmışel hakkında 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ceza iyi hal nedeniyle 2 ay 20 gün hapsis cezasına indirildi. Verilen cezanın paraya çevrilmemesi nedeniyle cezanın 5 yıl ertelenmesine karar verildi. Özlem Önem Alınmışel, 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda 2 ay 20 gün hapis yatacak.

Özlem Önem Alınmışel, verilen 2 ay 20 gün hapis cezasının 5 yıl içinde aynı suçu işlememek şartıyla ertelendiğini belirterek, karara itiraz edip etmeyeceğine avukatı ile görüştükten sonra karar vereceğini söyledi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.