Başarılı çocuklara ödül

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvasında kalan ve 1 Mayıs tarihinde kapatılarak evlere yerleştirilen çocuklardan derslerinde başarılı olan 16’sı ödüllendirildi. Aile ve Sosyal...

Başarılı çocuklara ödül

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvasında kalan ve 1 Mayıs tarihinde kapatılarak evlere yerleştirilen çocuklardan derslerinde başarılı olan 16’sı ödüllendirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Gürhan ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Çocuk Evi Hizmet Modeli ile Muğla’da çocuk yuvalarında kalan tüm çocukların Çocuk Evlerinde kalmaya başladığını söyledi. Akkuzu, “1 Mayıs 2013 tarihinde Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası kapatılarak tüm çocuklarımız evlere, yani aile ortamına kavuştu. Genel Müdürlüğümüz 2014 yılına kadar Türkiye genelindeki tüm yuvaların kapatılarak ev düzenine geçilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Muğla en şanslı illerden birisi ve şu anda tüm çocuklarımızı evlere yerleştirdik. Çocuklarımız evlerde aile ortamında 24 saat nöbet usulü ile çalışan bir bakıcılar anne ile beraber kalıyor” dedi.

Vali Yardımcısı Salih Gürhan, takdir ve teşekkür belgesi alan çocukları tebrik ederken, uzun bir eğitim ve öğretim yılının ardından çocukların çok güzel bir tatili hak ettiklerini açıkladı. Yaz döneminde çocukların Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi tatil beldelerinde tatillerini değerlendirecekleri açıklanırken, 2 çocuğun ise TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Bilim Kampı’na katılacağı açıklandı. Derslerinde başarılı olan 16 çocuğa Vali Yardımcısı Salih Gürhan tarafından değişik hediyeler verildi.

Muğla’da kapatılan çocuk yuvalarının ardından Muğla merkezde 11, Fethiye’de 5, Yatağan’da 1, ve Kavaklıdere ilçesinde de 3 olmak üzere toplam 20 Çocuk Evi bulunuyor. 20 Çocuk evinden 8’inde 4-12 yaş grubu erkek çocuklar, 11 çocuk evinde ise 3-18 yaş grubu kız çocukları kalıyor.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.