Barodan , saldırıya kınama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Y.Ç. isimli şahıs tarafından fiili saldırıya teşebbüs edilen avukat Naciye Nazan Güven’e yapılan saldırı Muğla Barosu tarafından kınandı.Muğla Barosu Başkanı...

Barodan , saldırıya kınama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Y.Ç. isimli şahıs tarafından fiili saldırıya teşebbüs edilen avukat Naciye Nazan Güven’e yapılan saldırı Muğla Barosu tarafından kınandı.

Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, yaptığı açıklamada, “5 Nisan 2016 tarihinde, tam da avukatlar gününü kutlamakta olduğumuz bir günde, Bodrum ilçesinde, Y.Ç. isimli şahıs tarafından, baromuz üyesi Avukat Naciye Nazan Güler’e, salt görevini yapmakta olduğu için, fiili saldırıya yeltenilmiş ve aynı zamanda kendisine hakaret edilmiştir. Orada bulunanlarca bu fiili saldırı etkisiz hale getirilmiş ve meslektaşımız karakola sığınmak zorunda kalmıştır. Adı geçen şahıs bu aşamada da meslektaşımıza tehditlerde bulunmuştur. Avukatlar, müvekkilleri adına hak arayan insanlar olup, asiller arasındaki ilişkinin tarafı değildirler. Yaptıkları iş, hukuk önünde, yasal sınırlarda adaletin gerçekleştirilmesine katkı sunmaktır. Avukatlar görevleri başında tıpkı hakim, savcı meslektaşlarımız gibi adalet görevlisidir. Bu nedenle, bir meslektaşımıza, görevi sırasında yapılan herhangi bir saldırı, adalet görevlisine yapılmış bir saldırı olup, bu saldırı ile meslektaşımızdan önce adalet zarara uğratılmak istenmiştir. Bu olay özelinde, meslektaşımıza ve adalete yapılan saldırıyı tüm Muğla Barosuna ve adalet camiasına yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve saldırgan ya da saldırganları şiddetle kınıyoruz. Muğla Barosu olarak, olayı yakından takip edeceğimizi, saldırganların adalet önünde en etkili şekilde cezalandırılmaları için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.