Baro’dan Barış çağrısı

Muğla Barosu Mustafa İlker Gürken, son günlerde Suriye’deki gelişmeleri değerlendirirken, herkese barış çağrısında bulundu.Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, ”Harp zorunlu ve hayati olmalı ama milletin hayatı tehlikeye...

Baro’dan Barış çağrısı

Muğla Barosu Mustafa İlker Gürken, son günlerde Suriye’deki gelişmeleri değerlendirirken, herkese barış çağrısında bulundu.

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, ”Harp zorunlu ve hayati olmalı ama milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe harp bir cinayettir” dedi.

Son günlerdeki Suriye’deki gelişmeleri ve Suriye’ye savaş hazırlıklarını değerlendiren Gürkan; “ Ev'de, lokal'de ya da başka bir yerde TV’lerinizi seyrederken gece karanlığını gösteren ekranın köşesinde bir ışık topu belirecek. Ekranda bir yay çizen ışık topu, ekranın diğer kenarında ışıklar saçarak patlayacak. Bu vahşi-emperyalist ama gerçek bir saldırının naklen yayınıdır.Ve binlerce masum, yoksul ve namuslu insan ölecek, evler yanacak, ocaklar sönecek. Bu da “Savaş Hakikatidir”

Dün bu faciaya Irak'a saldırılırken tanık olmuştuk. Bu gün Suriye’de yapılmak istenen de budur.

ABD, İngiltere AB ülkeleri ve işbirlikçileri dinci yobazlar, masum Suriye halkına karşı kanlı bir savaşa hazırlanıyorlar. İktidar ise; şimdiye değin yaptıkları, söylem ve eylemleriyle savaş koalisyonunun en gözü dönmüş heveslisi.”dedi.

Türkiye halkının komşu Suriye’ye hiçbir şekilde askeri müdahale istemediğinin altını çizen Gürkan, barış çağrısı yaparak şunları söyledi:

“Buna Milletimizin rızası yoktur. Yüzde 50 oy; Hıristiyan ve Yahudilerle ittifak yapılıp Müslümanlara karşı savaşmak için verilmedi. Türkiye insan ciğeri yiyenlerle, çocuklara kafa kestirenlerle, insanları canlı canlı yakanlarla birlikte olamaz. Türk Milleti hiçbir açıdan savaş kışkırtıcılığına aldanamaz, aldanmamalıdır.

Bu gün; “Barış'ı savunmak” en önde gelen, en yakıcı görevimizdir. Kardeş Suriye halkının felaketi üzerinden, siyasi ikbal peşinde koşanlara izin vermemeliyiz.

Hiç kimse Türk Milletinin Ellerini Müslüman Komşularımızın kanı ile kirletmesine sessiz kalamaz. Kanla yoğrulmuş ekmeğin bizim soframızda yeri yoktur. Muğla Barosu adına tarihin tanıklığında ve Türk Milletinin vicdanı önünde beyan ederiz.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.