Baro Başkanı Uzun: “Gün Birlik Olma Günüdür”

Rize’de siyasi partilere yaptığı ziyaretler sırasında yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahseden, bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak bir dil kullanmasının önemini vurgulayan Türkiye...

Baro Başkanı Uzun: “Gün Birlik Olma Günüdür”

Rize’de siyasi partilere yaptığı ziyaretler sırasında yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahseden, bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak bir dil kullanmasının önemini vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun ziyaretiyle ilgili Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, açıklama yaptı.

Başkan Uzun, açıklamasında şunlara yer verdi:“Birlik Başkanımız ve beraberindeki Baro Başkanlarının Rize ilinde, ilde bulanan tüm siyasi parti il başkanlarına yaptıkları ziyaret ve burada yaptıkları açıklama üzerinden bazı delegeler tarafından bir istifa kampanyası başlatılmasını mesleğimiz yönünden büyük bir üzüntü ile gözlemliyorum. Ne, hiçbir ayırım yapılmadan yapılan ziyaretin, ne de buralarda yapılan basın açıklamalarının hiçbir yanlış ve eleştirilecek yönü bulunmamaktadır.Birlik ve beraberlik çağrısının, şiddet ve ayrıştırmadan uzak siyaset yapılması çağrısının nesi yanlış olabilir ki. Yapılan ve söylenenler bu denli net ve ortada olduğu halde, bazı birlik delegesi meslektaşlarımızın ortada yanlış varmış gibi bir sunum ile birlik başkanını istifaya davet eden tavırları anlaşılır değildir.”

“GÜN ANLAMSIZ ÇAĞRI VE GÜNDEMLERDEN UZAK DURMA GÜNÜDÜR”

Açıklamasını, “Elbette hepimiz aynı düşünmeyebilir ve elbette düşündüklerimizi özgürce söyleyebiliriz” şeklinde sürdüren Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun; “Ancak hiçbirimizin, olanı olandan daha farklı göstermeye ve farklı gösterimden de kendi lehimize çıkarımda bulunmaya hakkımız yoktur. Hele hele, salt kendi düşüncelerine göre hatalı değerlendirdikleri bir davranış üzerinden birlik başkanımızı istifaya davet eden kampanyalar yürütmeye hiç ama hiç hakları yoktur. Şunun bilinmesinde fayda vardır ki, şu anda açıklama yapan birlik delegelerimizden daha büyük bir çoğunluğu bu anlamsız istifa çağrılarını duymanın üzüntüsü içinde duygularını sözlere dökmemiş durumdadırlar. Savunmanın güçlendirilmesi ve mesleğimizin daha halka dokunur, başarılı işler yapabilmesine dair umutların filizlenmeye başladığı bu günlerde, birliğimizi ve birlik başkanını tartışmaya açmak, bu filizlenen umutların kurutulmasından başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Yapılan çağrı ve açıklamanın, mesleğimiz adına ve onun yararına yapıldığı söylenmekte ise de, bundan en büyük yara ve zarar, bu açıklamaları kendi yararına kullanacaklara teslim etmekle mesleğimiz ve mesleki geleceğimiz, buna paralel olarak da halkın adalet erişimi almaktadır. Gün birlikte ve beraber olma, anlamsız çağrı ve gündemlerden uzak durma günüdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” diye konuştu.

Sevil Yılmaz

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.