Barınağa yabancı eli değdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezi İşbirliği ile Muğla’ya gelen 10 ülkeden 15 yabancı öğrenci hayvan barınağı ve barınakta kalan köpeklerin bakımını yapıyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik...

Barınağa yabancı eli değdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezi İşbirliği ile Muğla’ya gelen 10 ülkeden 15 yabancı öğrenci hayvan barınağı ve barınakta kalan köpeklerin bakımını yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezi organizasyonu ile Muğla’ya gelen Güney Kore, Sırbistan, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa, Tayvan’dan 15 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında kalan yaklaşık 150 köpeğin bakımını yapıyor.

Muğla’da, 15 gün sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunacak öğrenciler, hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine gelerek barınakta kalan köpeklerin barınaklarını temizliyor. Önce barınaktaki köpeklerin yem kaselerini temizleyen yabancı öğrenciler, yem kaselerini deterjan ile yıkadıktan sonra tekrar yerine koyuyor. Hortumla barınakların temizliğini yapan öğrenciler, köpeklerin tımarını yaptıktan sonra günü bitiriyor. 10 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler, proje kapsamında hayvan sevgisi başta olmak üzere, kültürel tanıtım, ortak sosyal aktivitelerde görev alıyor. Sırbistan’dan gelen 21 yaşındaki Jovana Bogicevic, daha önce bir çalışma kampına katılmadığını belirterek "İlk defa Muğla’da böyle bir çalışmaya katıldım. Hayvanları çok sevdiğim için bu kampı seçtim. İlk defa bu kadar köpeği bir arada görüyorum. Sabah önce çayımızı içtikten sonra ağaç badanası, köpek barınaklarının temizliği, köpeklerin tımarı ile uğraşıyoruz. Yaptığımız iş ağır bir iş değil. Buradaki asıl amaç hayvan sevgisi” dedi.

Kampa Almanya’dan katılan 21 yaşındaki psikoloji öğrencisi Luisa Klan da, “Projeyi internetten buldum ve katılmak için başvuru yaptım. Türkiye’ye çok küçük yaşlarda tatil amaçlı geldim. Köpekler ile vakit geçirmeyi çok seviyorum. Köpeklerin benim kalbimde ayrı bir yeri var. Bundan sonra da Almanya’da hayvan barınağına mutlaka gidip burada yaptığım işi orada yapmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Çek Cumhuriyetinden gelen Terezie Olivova, Türkiye’yi çok daha düşük standartlarda bir ülke olarak bildiğini, Türkiye’ye geldikten sonra tüm fikirlerinin değiştiğini açıkladı. Olivova, Türk insanının hayvanlara karşı bakış açısı konusundaki ön yargılarının kırıldığını belirterek "Bence burası çok güzel ve düzenli bir barınak. Daha önce bu kadar hayvan ile hiç aynı anda ilgilenmemiştim. Bu kamp bana çok değer kattı. Kamp sonunda ülkemde de mutlaka bir hayvan barınağına giderek oradaki hayvanlar ile ilgileneceğim. Buraya tekrar kamp için gelmek istiyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi veterineri Ferit Kılıç, daha önceki yıllarda Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen kampın bu yıl ilk defa Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: “Sosyal proje kapsamında bu etkinliğin beşincisini gerçekleştiriyoruz. Burada 150-160 havyan var. Şikayetler sonrası alınan hayvanlar burada bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğal ortama bırakılıyor. Bu yıl 10 ülkeden 15 yabancı öğrenci arkadaşımız kampa katıldı. Sosyal proje kapsamında burada rutin işleri yapıyorlar. Temizlik, mama, tımar, bakım gibi işleri yürütüyorlar. Bu proje 15 gün sürecek. 15 gün boyunca Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler, hem sosyal alan hem de kültürel alanda etkinlikler gerçekleştirecekler.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyükşehir olduktan sonra Gençlik Servisleri Merkezi ile birlikte ilk defa organize ettiği etkinlikle, Güney Kore, Sırbistan, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa, Tayvan’dan gelen 15 öğrenci, Muğla ve ilçelerinde birçok etkinliğe ve geziye katılacak.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.