Balıkçılığa kapalı alanlar işaretlendi

Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde 16 noktaya balıkçılığa kapalı alan işaret ve tabelası çalışması yapıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel...

Balıkçılığa kapalı alanlar işaretlendi

Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde 16 noktaya balıkçılığa kapalı alan işaret ve tabelası çalışması yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Gökova ÖÇK Bölgesi'nde amatör ya da ticari amaçla avlananlar ve bölgede yaşayanların, balıkçılığa kapalı altı alan hakkında bilgi sahibi olmasının hedeflendiği çalışmayla, söz konusu alanlarda avlanan kaçak balıkçıların önünün kesilmesi hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında balıkçılığa kapalı alanların belirlenmesi amacıyla bilgilendirme amacını taşıyan tabelalar dikildi. Direk ve tabelaların yerleri ve çalışmayla ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar, geçen Haziran ayında düzenlenen toplantıda, ilgili kurumlarla birlikte belirlendi. Bilgilendirme çalışmalarının çerçevesinin çizildiği toplantının ardından 3 bin broşür ve 200 poster hazırlanarak, Gökova Körfezi'ndeki yerleşim yerlerinde dağıtıldı.

2010 yılında alınan bir kararla Gökova Körfezi'nde altı alan balıkçılığa kapalı ilan edilerek, her türlü amatör ve ticari avlanma yasaklanmıştı. Bu alanlar, proje kapsamındaki araştırma çalışmaları sonucunda ve balıkçılarla birlikte ilgili bütün kurumların görüşleri alınarak belirlendi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.