Balık fiyatları el yakıyor

Olumsuz hava koşulları tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da balık fiyatlarını arttırdı. Balık fiyatlarında ortalama 4 liralık artış yaşanırken; en fazla artış 10 lira ile Karedeniz istavritinde yaşandı.Ülke genelinde etkili...

Balık fiyatları el yakıyor

Olumsuz hava koşulları tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da balık fiyatlarını arttırdı. Balık fiyatlarında ortalama 4 liralık artış yaşanırken; en fazla artış 10 lira ile Karedeniz istavritinde yaşandı.

Ülke genelinde etkili olan fırtına kar ve yağmur, balıkçıların denize açılmasını engelledi.

Kötü hava koşulları nedeniyle balıkçıların denize çıkamaması, balık fiyatlarına artış olarak yansıdı. Milas’ta kurulan Salı Pazarı’na gelen vatandaşlar, artan fiyat artışına rağmen tercihini balıktan yana yaptı. Gün içinde pazara alışverişe gelen vatandaşlar, fiyat artışının en az yaşandığı Ören ve Güllük’te tutulan taze balıklara rağbet gösterdi.

Sattıkları deniz ürünlerinin büyük bölümünü yerel balıkçılardan sağladıklarını belirten esnaf Enver Kaba, bu nedenle fiyatlarda çok ciddi artış olmadığını söyledi. Dışarıdan gelen balıklarda ise çok ciddi fiyat artışı yaşandığına dikkat çeken Kaba, hava koşullarının olumlu seyretmesiyle fiyatların normalleşeceğini belirterek tezgâhtaki balık fiyatları konusunda şunları kaydetti; “Balık fiyatları çok değişken olabiliyor. Bunun pek çok nedeni var. En etkili nedenlerden biri hava koşullarıdır. Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı balık türlerinde ciddi artış yaşandı. En fazla artış daha önce 8 liradan sattığımız Karadeniz istavritinde yaşandı. Karadeniz istavriti şuan 18 liradan satılıyor. Ama biz vatandaşa uygun fiyattan, taze balık yedirebilmek için tezgâhımıza koyduğumuz balıkları yerel balıkçılardan alıyoruz. Bu nedenle fiyatları çok fazla arttırmadık. Şuan itibariyle yılan balığı 15 liradan 18’e, kupes 8 liradan 10 liraya, sardalya 5 liradan 7 liraya, tekir 20 liradan 25 liraya, dil balığı 40 liradan 45 liraya yükseldi.”

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.