Balık Çiftliklerinden numune alınıyor

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bölgede 2013 yılı ulusal kalıntı izleme programı kapsamında alabalık işletmelerinden balık ve yem numuneleri alımlarını başladı.Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Balık Çiftliklerinden numune alınıyor

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bölgede 2013 yılı ulusal kalıntı izleme programı kapsamında alabalık işletmelerinden balık ve yem numuneleri alımlarını başladı.

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada, “İlçemizde 2013 yılı ulusal kalıntı izleme programı gereğince alabalık işletmelerinden yıl boyu numune alınımına devem edilmektedir. Projeli alabalık işletmelerinden aylara göre hazırlanan su ürünleri numune alma programı kapsamında balık ve yem numunesi alınmaktadır. Müdürlüğümüzce alımı gerçekleştirilen balık numuneleri uygun koşullarda yetkili laboratuara gönderilmektedir. Laboratuara gönderilen numunelerden antibiyotik, ağır metaller, aflatoksin, anabolik etkiye sahip maddeler ile kullanımı yasak diğer ilaç ve maddelerin analizi yapılmaktadır. Bölgemizde yedi adet projeli alabalık üretim tesisi bulunmakta olup, toplam kapasitemiz bin 836 ton porsiyonluk balık ve 12 milyon 500 bin adet yavru balıktır. İlçe Müdürlüğümüzce bu güne kadar alınan balık ve yem numunelerinde pozitif bulguya rastlanılmamış, numunenin pozitif olması halinde 17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayınlan ‘Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde belirli maddeler ile bunların kalıntılarının izlenmesi için alınacak önlemlere dair yönetmelik’ kapsamında çalışmalar ve yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.