BALDER: Balın pahalı satılması önlensin

Muğla Bal Üreticileri Derneği ,Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan, kendilerinden 10 liranın altında alınan çam balının marketlerde 35 liraya satılmasının hem üreticiye hem tüketiciye darbe vurduğunu belirterek...

BALDER: Balın pahalı satılması önlensin

Muğla Bal Üreticileri Derneği ,Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan, kendilerinden 10 liranın altında alınan çam balının marketlerde 35 liraya satılmasının hem üreticiye hem tüketiciye darbe vurduğunu belirterek önüne geçilmesini istedi.

Türkiye’de çam balı üretiminin en çok yağıldığı illerin başında gelen Muğla’da üreticiler, balın tüketiciye fahiş fiyata satılmasından şikayetçi. Muğla Bal Üreticileri Derneği (BALDER), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bir yazı göndererek bunun önüne geçilmesini istedi. BALDER Başkanı Fikret Çalca, 2016’nın verimli hasat yaşanan bir yıl olduğunu belirterek, “Fakat da ürünlerinin tüketiciye ulaşma zincirindeki kontrolsüzlük ve bilgisizlikten dolayı kazanç düşük oluyor. Böyle olunca da üreticiler daha kazançlı gördükleri başka sektörlerde iş bulmaya çalışıyorlar” dedi.

Piyasada aynı teneke veya kazandan kavanoza konulan 850 gram balın 15, 25 ve 35 lira gibi farklı şekillerde etiketlendiğini kaydeden Çalca, “Bu şekilde piyasaya sunulması tüketicilerde kafa karışıklığına sebep oluyor. Ürünlerin piyasada satış miktarı düşüyor, ürün sirkülasyonu darboğaza itiliyor. Tüketici 35 liradan bal alamadığında diğer ballara şüphe ile bakıyor, bal yerine sepetine başka ürünler koyarak bal gibi doğal bir ürün yerine reçel, çikolata gibi ürünlere yöneliyor. Hem üreticiye hem tüketiciye darbe vuran bu dengesizliğin önüne ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin geçebileceğine inanıyoruz. Bal fiyatlarına düzenleme getirilsin” diye konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.