Bakan Yardımcısından Gürbüz’e ziyaret

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın yardımcılığına atanan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yeni göreve gelen Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Gürbüz Akçay’ı ziyaret etti. Akçay’ın makamında...

Bakan Yardımcısından Gürbüz’e ziyaret

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın yardımcılığına atanan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yeni göreve gelen Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Gürbüz Akçay’ı ziyaret etti. Akçay’ın makamında gerçekleşen ziyarete Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin’de eşlik etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık Bakanlığının Türkiye’de sağlık sektöründe yeni bir vizyona ulaştığını vurgularken, sağlıkta 10 yıl içinde çok şey değiştiğini belirtti. Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, “10 önce sağlıkta değişim projesini başlatmadan önce Türkiye’nin sağlık problemi kelimenin tam anlamıyla sağlıksızdı. Sağlıkta 10 yıldır devrim niteliğinde değişmeler oldu. Türkiye artık rol model olarak dünyaya takdim edilecek hale geldik. Halkımızın memnuniyet oranı yüzde 30’dan yüzde 80’e yükseldi. Bugün burada içinde bulunduğumuz genel sekreterliğimiz, yataklı tedavi hizmeti sunduğumuz hastanelerimizin tek çatı altında toplandığı ve verimli çalışmayı birinci hedef sağlayan önceleyen bir kurumsal yapı” dedi.

Uzun zamandır Muğla’ya yapılması planlanan ancak çeşitli sorunlar nedeniyle uzayan 500 yataklı hastanenin son durumu hakkında bilgi veren Kafkas, 500 yataklı hastanenin proje ve diğer aşamalarının tamamlandığını ve yapımı için sadece ihalenin gerçekleşmesi beklendiklerini söyledi. Kafkas, “Muğla bizim için önemli bir şehir. Önümüzdeki günlerde büyük şehir belediyesi olacak. Yasa mecliste tartışılıyor. Proje bitti ve TOKİ’de ihalesi bekleniyor. Bizim burada bir geciktirme durumumuz yok. Hiçbir problem yok ihaleye çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.