BAHATTİN GÜMÜŞ RÖPORTAJ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ MENTEŞE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAHATTİN GÜMÜŞ“Geçmişte yaptıklarım, gelecekte yapacaklarımın teminatıdır” cümlesi tanıdık, bir o kadar da sıklıkla gündeme gelerek hangi iş kolunda veya yönetim...

BAHATTİN GÜMÜŞ RÖPORTAJ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ MENTEŞE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAHATTİN GÜMÜŞ

“Geçmişte yaptıklarım, gelecekte yapacaklarımın teminatıdır” cümlesi tanıdık, bir o kadar da sıklıkla gündeme gelerek hangi iş kolunda veya yönetim kademesinde olursa olsun sıklıkla kullanılan; değerli bir cümledir. Gerek sosyal yaşantıda, gerekse siyasi arena’da idarecilik Misyonunu yüklenmiş kişilerin omuzlarında taşıdıkları ağırlığın bir ibaresidir sanki bu cümle. Dolayısıyla her geçen gün ve süre onların ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkartır.

Seçimler yapıldıktan sonra seçmenler kullandıkları oylarıyla geçmişte yapılanların geleceğe taşınması amacıyla belki de artık akıllarının sesini dinleyerek sandık başında düşüncelerini uygulayıp vatandaşlık görevini yerine getirmenin huzuru içinde olacaklardır. Geçmişten bugüne gelinen noktada geneldi, yereldi derken onlardan bir tanesi yani bir yerel seçim daha geldi çattı..Bu röportajımı kaleme aldığım bugünden yaklaşık 60 gün sonra yeni bir yerel seçime müdahil olacağız. Herşey de olduğu gibi yine yeniden bir seçimle bir değil iki tane Belediye Başkanı seçeceğiz. Belediye Başkanları derken henüz çiçeği burnunda yeni büyük şehir olmuş şehrimizde artık büyük şehir ve Menteşe İlçe Belediye Başkanını oylarımızla belirleyeceğiz.

Her iş kolunda olduğu gibi her seçimle gelen kademelerden bir tanesi Belediye Başkanlarımızı seçeceğimiz bu dönem öncesinde röportajıma konuk olan “İÇİMİZDEN BİRİ” olarak gördüğümüz ve değerlendirdiğimiz geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı da yapan Harita KadastroMühendisi Bahattin Gümüş bugün ki konuğum.

Konuğumla sosyal yaşantısı, siyasi geçmişi, Muğla ve Belediye Başkanlığı üzerine konuştuk. Samimi ve keyifli geçen sohbetimizi gelin beraber paylaşalım.

-Bize kendinizden bahseder misiniz?

- 12/12/1972 yılında merkeze bağlı Esençay köyünde dünya’ya geldim. İlkokulu köyümde okudum.Ev hanımı annenin öğretmen babanın oğlu olduğum için Muğla’da Turgut Reis öğrenci pansiyonunda 6 yıl kaldım. Merkez ortaokulu 3, Turgut Reis Lisesi 3 yıl olmak üzere aynı okulun avlusu içinde1990 yılında eğitimi tamamladım. 1993 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Harita

Kadastro’dan, 1999 yılında da Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Kadastro’dan da 2. Mezuniyetimi aldım.

Muğla’da 2000 yılında kendi iş yerimi açtım. İmge Mühendislik adına Harita Kadastro iş yeri faaliyetlerini yoğun olarak sürdürdüm, sürdürmeye de yoğun tempoda devam ediyorum.

-Siyasi hayatınız ne zaman başladı?

-İş hayatıma atıldığımdan bu yana Cumhuriyet Halk Partisinin üyesiyim. Teker teker merdivenleri çıkarak buralara kadar geldim. Delege, ilçe yönetimi, ilçe sekreterliği görevlerinde bulundum. Erol KUTLAY’dan sonra yönetim içinde yapılan seçimle 2009 Yerel Seçimleri öncesi Merkez İlçe Başkanlığına seçildim.Genel Kurulda tek aday olduğum seçimler de Merkez İlçe Başkanı olarak 2 dönem Başkanlık yaptım. Başarılı, bir o kadar çok çalışan bir ekip ile iyi bir Merkez İlçe Başkanlığı yaptığımı biliyorum. Global anlamda başarılarını aktaran tüm çalışma arkadaşlarıma bu röportaj vesilesi ile tekrar teşekkür ediyorum.

Bu arada Harita Kadastro Mühendisliği Muğla Temsilciliğini, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez kurultay delegeliğini yapıyorum. 2014 yılı Yerel Seçimler öncesinde Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek Menteşe Belediye Başkanlığı’nın ilk etapta Aday Adaylığına talip oldum. Aday Adaylık döneminde şahsımla birlikte;benim haricimdeki 6 arkadaşımın katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. O çalışma günlerimiz sonrası Temayül seçimlerinde Menteşe İlçe Belediye Başkanlığı’na Aday seçildim. 29 Mart 2014 günü yapılacak Yerel Seçimler de halkımında desteği ile Menteşe İlçe Belediye Başkanlığına talibim.

-Aile fertlerinizden söz eder misiniz?

-Aile büyüklerim köyde oturuyor. Her 15 günde bir sürekli olarak onları ziyaret ediyorum. Kendi köyüme gittiğim hafta sonlarında köyümüzün komşu köylerine de uğruyor. Onlarla da dost sohbetleri yapıyorum. Büyüklerimin ellerini öperken, küçüklerimin de gönüllerini alıyorum. Birde mesleğimle ilgili olarak yıllardan bu yana köylerdeki çalışma ortamım daha yoğundu. Mesleğimin avantajını toplumun her kesimine taşıma olasılığım oldu. İletişim halinde olmayı, sohbet etmeyi çok severim.

2007 yılında evlendim. Eşim mühendis olmasına karşın özel bir bankada çalışıyor. Tüm zamanlarda benden desteğini esirgemeyen eşimin katkıları hiç bitmeden devam ediyor. En büyük destekçimde değerli eşimdir.

-Büyükşehir yasa tasarısı ile birlikte yeni oluşacak Menteşe Belediyesini hayata geçirilmesinde sizce ne tür zorluklar yaşanacak?

Her şeyin ilki zordur. Dolayısıyla yeni oluşan Menteşe Belediyesinin tabi ki ilk etapta bazı zorlukları olacak. Bazı diyorum. Çünkü genel anlamda konuma hakim olmak için yapmam gerekenleri çoğunu bilgi dağarcığımda geliştirdim. Şu an talip olduğum Menteşe Belediye Başkanlığını kazandığımda başkanlığımda, ekibimle birlikte hareket ederek üstesinden gelemeyecek hiçbir işin olmayacağını biliyorum. Gerek mesleki avantajım, gerekse ilçe başkanlığı avantajımı da kullanarak karşıma gelen her türlü sorunu çözeceğim.

-Yakın belde ve köyler büyükşehir yasa tasarısı tanımıyla Menteşe Belediyesine bağlandı. Bu bölgelere hizmet akışının doğru ve düzgün sürdürülebilmesi için neler yapacaksınız?

Evet; 4 belde 48 köy ve mevcuttaki 14 mahalle ile Menteşe’nin hizmet ağı hayli geniş olacak. Kolları sıvayıp seçim çalışmaları sırasında 4 belde ve 48 köyde yapmış olduğum ziyaretlerimle bu belde ve köylerde bulunan halkımızla ben ekibimle birlikte güzel bir diyalog oluşturduk. Evet’e evet, Hayır’a hayır söylemiyle oluşacak karşılıklı güven oluşumunu tesis ettiğime inanıyorum. Kısacası Evet’in ve Hayır’ın ortası olmadığına göre verilen sözün mutlaka yerine getirileceğine inananlardanım. Üzerime düşen görev neyse canla başla yapacağım.

-Normal belediyelerin statüsü ile büyükşehirlerin statüsü arasında kısmen benzerlik olsa da Büyükşehir’in ve Menteşe Belediyesinin görev ve sorumluluk alanları değişiyor. Neler olacak? Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Ödenen vergilerle Muğla, Türkiye genelinde 12.’inci sırada yer alıyor. Dolayısıyla ödenen verginin yüzde 6,5’i hibe olarak büyükşehire dönecek. Büyükşehir belediyesi araç, gereç, taşınmaz ve personeli ile yeni binası oluşuncaya kadar belediyenin mevcut binasında hizmetini sunmaya devam edecek. Menteşe Belediyesi ise eski belediye binasında, diğer idari personel ise il özel idarenin binasında görevine devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon, doğal gaz, cadde ve kaldırımların yapımı ve itfaiye gibi işlerin önderliğini yapıp; örneğin Marmaris ve Fethiye’de bulunan itfaiyeler şube taslağında büyükşehir’ininsiyatifinde olacak. İtfaiye’nin işlerliği Menteşe Belediye Başkanlığı sınırlarında olacak. Bu arada büyükşehir belediyesi park, bahçe ve mezarlık işlerini Menteşe Belediye Başkanlığına devir edebilecek. Dolayısıyla büyükşehir ile menteşe belediyesi baba oğul ilişkisinin canlılığı içinde çalışmalarına devam edecek.

-Bundan 4 gün önce CHP Menteşe Belediye Meclis Üyelerinin belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Meclis yapısı CHP açısından sağlıklı olur mu?

Genel anlamda meclis üyelerinin belirlenmesinde tamamı 31 kişiden oluşan meclis üyelerinin yüzde 33’ü kadın, yüzde 10’u gençlik statüsünde olmak üzere kararlaştırılmış bir uygulamayı hayata geçireceğiz. CHP Belediye Meclis Üyelerinin ilk 10’da bir tane bayan var. üzerinde hassasiyetle durulan önemli bir diğer konu ise meclis üyelerinin her çeşit meslek grubundan olmalarına dikkat edilecek. Köylerle olan diyaloğumuz çok fazla olacağından veteriner hekim, ziraat mühendisi başta olmak üzere teknik meslek grubuna dahil ağırlıklı kişilerde olacak. Aynı şekilde diğer partilerinde meclis üyeleri için aynı şeyleri düşündüğünü biliyoruz. Hatta kendi insiyatifimizde olan kontenjanları bile genç arkadaşları alacağız.

- Genel anlamda Muğla’da neler olacak?

-Her şeyden önce Muğla’yı çok seven ve Muğla ile ilgili yapılması gereken ne varsa yapan, elimi

taşın altına sokmaktan çekinmeyen yapıda birisiyim. Muğla için “Neler yapabiliriz’i” sorduk. Her zaman hep birlikte yapılması gerekenleri hayata geçirileceğim inancındayım. Ve bu konuda da toplumumla ortak payda da buluşacağım kanaatindeyim. Şimdilerde afaki olarak yapalım deyip de yapmamak sanırım en kötüsü olur. Ben hiçbir zaman yapılanı unutmayacağım. Toplumumun birlikteliği ile de isteneni yerine getireceğim.Bu arada Muğla Türkiye’nin en güvenli şehri olduğundan bu durumu avantaja çevirerek olabilecektüm yatırımları Muğla’ya kanalize etmek istiyorum. Bununla ilgili olarak Şubat ayında üzerinde düşünülmüş ve çok ciddi somut projeleri sizin kanalınızda yine Muğla şehrime lanse edeceğim.

Sosyal projelere ağırlık verip hukuki sıkıntılarımızı gidereceğim. Tüm halkımızın sosyal hizmet danışmanı olacağım. Bu anlamda Muğla’ya sağlayacağım destek Muğla’mıza feda olsun. Şehirlimizin, köylümüzün her türlü sıkıntısına her zaman çözüm olacağım. Özellikle şu an aklıma gelen Muğla’da sıklıkla yapılan el ürünü ve Pazar ürünlerinin pazarda her an her yerde sergilenmesi için elimden geleni yapacağım.

-Neler olacağı konusunda biraz daha açıklama yapabilir misiniz?

-Perşembe günleri 2 saat Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı’nda oturarak özellikle köylerden gelenlerinsıkıntılarını onlarla paylaşarak gidereceğim. Biliyorsunuz bu güne kadar köyler Özel İdarelere bağlıydı. Ancak çift hareketlilikten dolayı hizmette büyük aksamalar oluyordu. Artık Belediye’ler bu işi tek elden çözecekler. Belediye’ler daha kolay, daha ulaşılır olacak.

-Belediye Başkanlığı fikriniz nasıl gelişti?

- Aslında ailecek siyasete yakınız. Babam eski delegelerdendir. Şimdiye kadar partim Cumhuriyet Halk Partisi içinde dürüst çalışarak yükseldim. Ayrıca partimin ilçe başkanlığı ile Menteşe İlçe Belediye Başkanlığı’nın görev tanımı bir birlerine tıpa tıp benzemektedir. Benzemekten öte Siyasetimin bu kademesinde Belediye Başkanlığını düşündüğüm için adaylığımı açıkladım. Kısmet bugünlere imiş. Üstelik Büyük Şehir statüsünde Menteşe İlçe Belediye Başkanlığı’nın ilk adayı olarak seçime giriyorum. Ve bu konuda ne kadar şanslı olduğumu biliyorum.

-Çok gençsiniz. Dinamik, Akılcı çalışmalar sizi bekliyor. Bu konuda neler yapacaksınız?

- Bir kere her şeyden önce partimin çeşitli kademelerinde yaptığım görev ile talip olduğum Belediye Başkanlığı’nda diğer farklı görüş sahibi kişiler oymuş, buymuş demeden herkes ile sırt sırta çalışmak istiyorum. Sosyal konulara önem verip, olabilir projelerin hayata geçirilmesi ile Muğla’da her tür yeniliğinin uygun olması içinzemin hazırlayacağım.

Öncelikli olarak çok ciddi bir düğün salonu, Gençlik Merkezi ve köylerin mahalle olması ile onların daha sosyal olmalarını sağlayacak çalışmalar yapacağım.

Her yer bizim... Dolayısı ile herkes de bizim... Çünkü her şey bizim ortak paydamız olacak…

Yapılacakları şöyle veya böyle olacak diye yazıyor olmaktan öte uygulamanın seçim sonrasında başkan olduğumda hayata geçirmek olduğu gerçeğimdir. Kendim bunun teminatıyım.

-Menteşe Belediye Başkanı olursanız Menteşe, bağlı beldeler ve köylerde toplumu dinamik tutacak çalışmalar olacak mı?

Tabi ki olacak… Şimdiye kadar 48 köy gezdik. Aşağı yukarı her köy çok amaçlı salon istiyor. Ayrıca köy çocuklarının hepsi sizin de bildiğiniz üzere ilkokuldan sonra eğitimlerini Muğla’da sürdürüyorlar. Bu çocuklarımızın eksik kaldıkları derslerden Menteşe Belediyesi olarak belediye destekli kurslarla çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunacağız. Ayrıca piknik, deniz kyısı gezileri, sinema ve tiyatro etkinliklerinden şimdiye kadar mahrum kalmış özellikle bu köylerdeki çocuklarımız sonsuz yararlanacaklar. Bu arada ihtiyaç sahibi tüm çocuklar için güzel bir sünnet şöleni yapacağız.

-Hobileriniz nelerdir?

-Kısaca doğa yürüyüşü ve yüzme sporunu çok seviyorum. Sinema ve tiyatro ise olmaz ise olmazımdır.

-Başta Muğla halkı olmak üzere CHP seçmenine bir mesajınız olacak mı?

Öncelikle tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Halkımın ve de seçmenimin bilmesini isterim ki 30 Mart sonrası CHP gerçek neferi olan ben CHP rozetini çıkaracağım herkese, her kesime gerçek görev adamı olduğumu gösterip tüm benliğimle elimden geleni ardıma koymadan canla başla çalışacağım. Herkesle birlikte olacağım. Ne demişler “birlikten kuvvet doğar”.

-Peki Haber Gazetesi için neler söyleyeceksiniz?

-Çok taktir ettiğim, değerli ellerin, zihinlerin yönlendirdiği haber akışı ile herkese hitap eden; düzenli okunabilir, nitelikli bir gazeteye sahipsiniz.. Umarım her şey her zaman umduğunuz çizgide sürer. Tüm başarılar hep sizinle olsun.

-Değerli Başkan Adayım her şeyin gönlünüzce olması dileğim ile ben ve gazetem Muğla Haber adına tüm başarıların sizinle olmasını temenni ederim. Bu güzel röportaj için teşekkürler ediyorum.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.