Baharın habercisi, Hıdırellez kutlandı

Muğla Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı’nı 6 Mayıs Pazartesi günü düzenlediği farklı etkinliklerle Kışla Parkı’nda kutladı.Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluşup, darda kalanlara, isteği olanlara,...

Baharın habercisi, Hıdırellez  kutlandı

Muğla Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı’nı 6 Mayıs Pazartesi günü düzenlediği farklı etkinliklerle Kışla Parkı’nda kutladı.

Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluşup, darda kalanlara, isteği olanlara, zorluk çekenlere yardım ettiği rivayet edilen, baharın habercisi olarak kutlanan Hıdırellez, Muğla Belediyesi’nin Kışla Parkı’ndaki çeşitli etkinlikleriyle kutlandı. Vatandaşlara tavuklu pilav, keşkek, ayran, dondurmanın dağıtıldığı etkinlikte, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşlara pilav dağıttı.

Kışla Parkı’nda yapılan Hıdırellez etkinliklerinde konuşan Başkan Gürün; “Hıdırellez toplum içerisinde çok önemli bir gün, sevginin, dostluğun, barışın yeşerdiği bir gün. Yeni bir mevsime giriyoruz, dolayısıyla bu güzellikleri hep birlikte yaşayalım. Muğla hoşgörü ve barışın kenti. Buradaki hoşgörünün, bütün ülkeye yayılması, yansıması lazım. Hıdırellez’in, bütün hemşerilerime sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve uğur getirmesini diliyorum.” dedi.

Hıdırellez etkinlikleri Muğla Belediyesi Kent Orkestrası “Roman Gecesi”  konseri ve şenlik ateşi ile devam etti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.