Bafa Gölü’nde çevre kirliliği

Birçok canlı yaşamına ev sahipliği yapan ve yöre halkı için oldukça önemli bir geçim kaynağı olan Doğal Tabiat Parkı statüsündeki Bafa Gölü’nde ciddi şekilde su ve çevre kirliliği yaşanıyor.Gündeme sık sık kirlilikle...

Bafa Gölü’nde çevre kirliliği

Birçok canlı yaşamına ev sahipliği yapan ve yöre halkı için oldukça önemli bir geçim kaynağı olan Doğal Tabiat Parkı statüsündeki Bafa Gölü’nde ciddi şekilde su ve çevre kirliliği yaşanıyor.

Gündeme sık sık kirlilikle gelen Bafa Gölü’nde yine bilindik manzaralar yaşanmaya başlandı. Su seviyesinde yaşanan dikkat çekici çekilme ile birlikte göle atılan cam ve plastik şişeler ortaya çıkmış durumda. Kıyı şeridi civarındaki suyun siyah bir görüntüye bürünmesi ve çevreye saçılan pis koku, tehlikenin ciddi seviyeye ulaştığını gösterir nitelikte... Ayıca göl kıyısını kullanan balıkçıların çevreye attığı balık kasaları da oldukça kötü manzaralar oluşturuyor. Yurtdışından gölü görmeye gelen ve göl kıyısında karavanda yaşayan yabancı turistler de doğa harikası tabiat parkının durumundan rahatsız olduklarını belirtiyor.

Göldeki su seviyesinin çekilmiş olması, göldeki canlı yaşamı açısından oldukça önemli bir konu olan temiz su girişinin olup olmadığının irdelenmesine neden oluyor. Flamingo, ördek gibi çeşitli göçmen kuşların uğrak yeri olan ve balıkçıların geçim kaynağı Bafa Gölü’nde yaşanan kirliliğe çözüm bulunamaz ise göl ve göle bağlı ekosistem ciddi zarar görebileceği ifade ediliyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.