Bademler çiçek açtı

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kara kış yaşamı olumsuz etkilerken, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Söğüt köyünde ve Bozburun beldesinde badem ağaçları çiçek açtı.Türkiye’de sadece Datça ilçesinde...

Bademler çiçek açtı

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kara kış yaşamı olumsuz etkilerken, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Söğüt köyünde ve Bozburun beldesinde badem ağaçları çiçek açtı.

Türkiye’de sadece Datça ilçesinde Mart ayı içinde meyve veren Badem ağacının Bozburun beldesi ve Selimiye köyünde çiçek açarak meyve verecek duruma gelmesi şaşkınlık yarattı. Hava sıcaklığının 14 derece olarak ölçüldüğü Marmaris’e bağlı Selimiye köyü ve Bozburun belde sakinleri çiçek açan badem ağaçlarının vaktinden önce çiçek açtığını söyleyerek, “Selimiye köyü ve Bozburun beldesi diğer bölgelerimize göre daha ılıman geçtiği için badem ağaçları ılıman geçen havaya aldanmış olabilir. Eğer Şubat ayı içinde hava sıcaklığında bir değişiklik olmaz ise ağaçlar çağla verebilir. Hava ani soğuma yaparsa meyve vermez” dediler.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.