Bademler çiçek açtı

Yurdun büyük bir bölümü yağış ve sellerle mücadele ederken; Datça ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.Datça’nın Yazı ve Karaköy köylerinde bulunan badem ağaçları yalancı bahara aldanarak çiçek açmaya başladı....

Bademler çiçek açtı

Yurdun büyük bir bölümü yağış ve sellerle mücadele ederken; Datça ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.

Datça’nın Yazı ve Karaköy köylerinde bulunan badem ağaçları yalancı bahara aldanarak çiçek açmaya başladı. Badem ağaçlarının çiçek açması hele kış aylarında ancak bu doğa olayı havaların ılık ve yağışlı geçmesi ağaçların erken uyanmasına neden oluyor.

Bu durum köylüler tarafından pek iyiye işaret olarak algılanmıyor. Vakitsiz açan çiçekler yakın zamanda havaların soğuyacak olması nedeniyle bu erken açan ağaçlar, çiçeklerini dökecek bu ağaçlar tekrar çiçek açamayacak olması nedeniyle verim kaybına neden olacak. Bu da köylülerin gelir kaybına neden olacağı için hiç iyi bir durum olarak algılanmıyor.

Ülkenin birçok yöresi soğuk ve yağışlarla mücadele ederken Datça’da havalar ılık geçiyor. Ancak yakın zamanda soğumaya başlayacak bu ağaçlar için önemli. Çünkü çiçeklenmenin yavaşlaması gerekiyor yoksa bütün ağaçlar zamansız olarak çiçek açmaya başladığı için büyük verim kaybına sebep olacak.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.