Badem ve diğer Foklar yetim kaldı

9 yıl önce yaralı bulunan Akdeniz fokunu tedavi ettirip adına “Badem” koyan işadamı Mustafa Koç’un ölümü Akdeniz Foku Araştırma Grubu yöneticilerini de üzdü.Aydın Didim'de 9 yıl önce yaralı bulunan Akdeniz fokunu tedavi...

Badem ve diğer Foklar yetim kaldı

9 yıl önce yaralı bulunan Akdeniz fokunu tedavi ettirip adına “Badem” koyan işadamı Mustafa Koç’un ölümü Akdeniz Foku Araştırma Grubu yöneticilerini de üzdü.

Aydın Didim'de 9 yıl önce yaralı bulunan Akdeniz fokunu tedavi ettiren ve evlat edinen, adını da "Badem" koyan işadamı Mustafa Koç'un ani ölümü, fokları da yetim bıraktı. Muğla Gökova'da foklar için yaptırdığı rehabilitasyon merkezinde Badem'den sonra başka fok yavrularının da tedavi edilerek doğal hayata dönmesini sağlayan Koç'un eksikliğinin hissedileceği vurgulandı. Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarına verdiği destekle dünyanın takdirini kazanan işadamı Mustafa Koç'un ani ölümü, Akdeniz Foku Araştırma Grubu yöneticilerini de üzdü.

"Üzüntümüz büyük" 

Koç'un Akdeniz foklarına en büyük desteği veren işadamı olduğunu kaydeden Su Altı Araştırma Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Genel Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, "Türkiye için çok önemli bir işadamı olmasının yanı sıra, SAD'ın doğa koruma çalışmalarına şahsen maddi ve manevi olarak önemli destekleri oldu. Özellikle nesli azalan bir tür olan Akdeniz foklarının korunmasında eşiyle birlikte yanımızda bulundu. Türkiye ve dünyada oldukça büyük takdir gören, yavru fok Badem ve daha sonra iki yavru Akdeniz fokunun da tüm bakım, rehabilitasyon ve doğaya geri salma çalışmalarına destek verdi. Bütün masrafları karşıladığı gibi bazı çalışmalarda bizzat sahada SAD-AFAG'ın yanındaydı. Üzüntümüz büyük" dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.