Babası gibi 112 Acil Görevlisi olacak

Armutalan 112 Acil İstasyonu Sorumlusu Paramedic Aydın Akbel’in 2.5 yaşındaki kızı Elif’in ilk yardım müdahalesi görenleri şaşırtıyor. Minik Elif’in manken üzerindeki acil müdahalesi profesyonel görevlilerin müdahalesini...

Babası gibi 112 Acil Görevlisi olacak

Armutalan 112 Acil İstasyonu Sorumlusu Paramedic Aydın Akbel’in 2.5 yaşındaki kızı Elif’in ilk yardım müdahalesi görenleri şaşırtıyor. Minik Elif’in manken üzerindeki acil müdahalesi profesyonel görevlilerin müdahalesini aratmıyor.

112 İstasyonu’nda görevli sağlık personelinin iki buçuk yaşındaki kızı Elif'in normal sağlık görevlileri aratmayan yapay manken üzerinde ilk yardım müdahalesi parmak ısırtıyor. Fotoğrafları sosyal medyada büyük beğeni toplayan küçük kız, şimdiden babası gibi 112 personeli olma yolunda hızla ilerliyor.

Armutalan 112 Sağlık İstasyonu sorumlusu Paremedic Aydın Akbel’in 2.5 yaşındaki kızı Elif Akbel, istasyon personelinin eğitimlerine katılarak ilk yardım eğitimi alıyor. Yapay manken üzerinde kalp,masajı, suni teneffüs gibi hayat kurtaran müdahaleleri başarıyla gerçekleştiren minik Elif'in hareketleri, sağlık görevlilerinden takdir alıyor. Bir çok insanın bilmediği ilk yardım müdahalesini minik elleri ve aklıyla başarıyla gerçekleştiren Elif, babası gibi hayat kurtarmak için şimdiden kolları sıvamış vaziyette. İstasyon sorumlusu Aydın Akbel, “Kızımın sağlıkçı olmak hevesi beni de mutlu ediyor. İstasyonda pratik eğitimlerimiz oluyor. Elif de bizden gördüklerini yapmaya çalışıyor. Evde eline stetoskop alıp beni muayene ediyor. Manken üzerinde kalp masajı ve suni teneffüsle ilk yardım müdahalesi de gayet başarılı. Bir sağlık personeli olarak kızımla gurur duyuyorum" dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.