Babadan oğula torna mesleği

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki sanayi sitesinde yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Tornacı Hamdi Kabul (60), oğlu Mert İsmet Kabul (31) ile Kabul Torna ve Muğla’nın Aydın Trafo bayiliği işletmesinde hizmet veriyor.  Sektörde...

Babadan oğula torna mesleği

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki sanayi sitesinde yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Tornacı Hamdi Kabul (60), oğlu Mert İsmet Kabul (31) ile Kabul Torna ve Muğla’nın Aydın Trafo bayiliği işletmesinde hizmet veriyor.  Sektörde önemli bir yere sahip olan Hamdi Usta’nın babası Muğla’nın tanınmış kamyon tamircilerinden İsmet Kabul.

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki sanayi sitesinde yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren Tornacı Hamdi Kabul (60), oğlu Mert İsmet Kabul (31) ile Kabul Torna ve Muğla’nın Aydın Trafo bayiliği işletmesinde hizmet veriyor. Sektörde önemli bir yere sahip olan Hamdi Usta’nın babası Muğla’nın tanınmış kamyon tamircilerinden İsmet Kabul.

Kamyon tamircisi olarak 1980’li yıllarda İsmet Usta’dan oğlu Hamdi Usta’ya, daha sonra da Hamdi Usta’nın oğlu Mert İsmet Kabul’e geçen tornacılık mesleği bir aile geleneği olarak devam ediyor.

Okul çıkışlarında babasına yardım ederek mesleği öğrendiğini ve bu işe gönül verdiğini söyleyen Mert İsmet Kabul, yaptıkları her işten gurur duyduklarını, büyük bir titizlikle hijyen ve hassasiyetle çalıştıklarını belirterek, her zaman küçük esnafın kazanması gerektiğini söyledi.

“BABAM, YILLARIN ESKİTEMEDİĞİ BİR USTA”

Babasının ve dedesinin emeklerini görerek, isimlerini yaşatmak için okul çıkışlarında meslek öğrendiğini söyleyen Mert İsmet Kabul, “Her işte olduğu bu işinde bazı zorlukları var ama nitekim milimetrik olarak hesaplanarak yapılan bazı işler var. Bu işte tornacılık mesleği bu ince işlerin en başını çekmekte. Babamın el emekleriyle değerli Muğla halkına sunduğu hizmeti öğrenmem uzun zaman almasa da, 45 yıldır değişmeyen çalışma temposuyla, büyük bir özveriyle ve imkânlarımızla hizmet sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Resmî tatiller, pazar günleri ve bayramlar hariç her gün dükkânımızı açıyorum. Babam yılların eskitemediği bir ustadır. Muğla’mız zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte sağlık her şeyin önünde geliyor. Umarım ülkemiz bu Coronavirüsten en kısa zamanda kurtulur” dedi.

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.