Babadağ’da ambulans hazır kıta bekleyecek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın şirketi olan Güçbirliği Şirketince hazırlanan tam donanımlı ambulans Sağlık bakanlığına hibe edilmesinin ardından Babadağ zirvede yamaç paraşütü uçuşları süresince bekleyecek.Babadağ’a...

Babadağ’da ambulans hazır kıta bekleyecek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın şirketi olan Güçbirliği Şirketince hazırlanan tam donanımlı ambulans Sağlık bakanlığına hibe edilmesinin ardından Babadağ zirvede yamaç paraşütü uçuşları süresince bekleyecek.

Babadağ’a açılacak c sınıfı sağlık istasyonunda yamaç paraşütü uçuşları süresince doktoru ve hemşiresiyle birlikte bir ambulans hazır bulunacak.

Ambulansın hazır bulundurulacağı haberi başta yamaç paraşütü şirketleri ile pilotlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Ambulansın gelmesi nedeniyle bir açıklama yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, “Babadağ’ın işletmesini aldığımızdan beri atlayış sayısı artıyor. Geçen yıl 62 bin seviyesine çıktı. Verdiğimiz hizmetlerle bunu çok daha yükseğe çıkaracağız. Babadağ zirvede olası bir kazaya acil müdahalede bulunabilmek amacıyla bir çalışma içerisine girdik. İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. Güçbirliği şirketine aldığımız tam donanımlı bir ambulansı Sağlık Bakanlığı’na hibe ediyoruz” dedi.

Akif Arıcan,şunları söyledi:  “Sağlık Bakanlığı da Babadağ’ın zirvesinde açacağı C sınıfı Sağlık İstasyonuyla, yamaç paraşütleri uçuşu süresince doktoru hemşiresiyle ambulans hazır bulunduracak. Bugünden itibaren Babadağ zirvede personeliyle birlikte ambulans bekleyecek. Babadağ’ın Avrupa’nın en önemli hava sporları merkezi konumuna gelmesi için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Aynı şekilde havanın bulutlu olduğu ve kış aylarında hizmet verecek bin 200 ve 850 metre kotlarındaki iki pist için çalışmalar sürüyor” diyerek, “Orman İşletme Müdürlüğü yolun açılması çalışmalarının başlaması için hazırlıklarını sürdürüyor. Alternatif pistlerin tamamlanmasıyla Babadağ 12 ay uçuş yapılabilecek bir konuma geliyor. Bu çalışma da 2013 yılı içinde tamamlanacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm işletmecilerimize de kazasız bir sezon geçirmelerini diliyoruz”

İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ise konuşmasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve ekibine teşekkür ederek “Öncelikle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanımıza ve ekibine bu girişim için teşekkür ediyorum. Görüşmelerimiz 1,5- 2 ay önce başladı. Ambulans bekletilmesi konusunda bir istek oldu. Bunu İl müdürümüzle paylaştık. Olaya olumlu bakıldı ve işlemlerin başlaması söyledi. Sağ olsunlar ambulansı kısa bir süre içinde aldılar ve istenen konuma getirilmesini sağladılar. Şu ana kadar EKC belgelerini bekledik. Belge çıkmış, pazartesi günü İl Müdürümüz ve vali yardımcımızın ve kaymakamımızın eşliğinde bir protokolle hangi şartlarda ve ne koşullarda çalışacağımızı belirleyeceğiz. İlk etapta uçuşların başladığı saatten bitimine kadar bu hizmet verilecek. Sağlık problemi yaşanmamasını hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.