Baba oğullarını, oğulları babalarını istiyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, karısı evli bir erkekle kaçtıktan sonra 3 çocuğu elinden alınarak yetiştirme yurduna verilen baba, “Çocuklarımı geri istiyorum. Onlara bakabilecek durumdayım” derken, yetiştirme yurdunda kalan...

Baba oğullarını, oğulları babalarını istiyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, karısı evli bir erkekle kaçtıktan sonra 3 çocuğu elinden alınarak yetiştirme yurduna verilen baba, “Çocuklarımı geri istiyorum. Onlara bakabilecek durumdayım” derken, yetiştirme yurdunda kalan 12 ve 15 yaşındaki 2 oğlu da, “Devlet bize yardım edecekse babamızın yanında yardım etsin. Biz babamızla yaşamak istiyoruz. Eve dönmek istiyoruz” dediler. Karısı Serpil Kayar, geçtiğimiz aralık ayında evli bir erkekle kaçtıktan sonra boşanma davası açan ve daha sonra çocukları alınarak yetiştirme yurduna verilen İbrahim Kayar, izin gününde görüştüğü iki oğluyla birlikte Yeni Asır Muğla Bürosu’nu ziyaret etti ve çocuklarını geri istediğini söyledi.

Eşiyle boşanma davasının sürdüğünü belirten Kayar, “Eşim evden kaçtıktan bir süre sonra Valilik talimatıyla gelip çocuklarımı aldılar. Oğullarım 12 yaşındaki Engin, 15 yaşındaki Selim ve 17 yaşındaki Kızım Derya yetiştirme yurduna konuldu. Kızım hem lise öğrencisi hem de milli güreşçi. Annesi kendisine fazlasıyla para verince, son zamanlarda annesine yakın olmaya başladı. Ama iki oğlum benimle yaşamak istiyor. Kavaklıdere’de bir yetiştirme yurdunda kalan çocuklarım adeta gaspedildi. Muğla Valiliği ve Yatağan Kaymakamlığı’na defalarca başvurdum, dilekçe yazdım ama sonuç alamadım” dedi.

Kendisinin başta orman işçiliği olmak üzere birkaç iş yaptığını ve çocuklarına bakabilecek kadar geliri olduğunu belirten baba Kayar, “Evli ve 4 çocuklu bir adamla kaçan eşimin yalan ifadelerine inanarak çocuklarımı benden aldılar. Ayrıca, kardeşimin karısının Çocuk Bakım Belgesi var. O da çocuklarıma bakabileceğini söyledi, onlara da vermediler. Çocuklarımın yurtta kalmasını istemiyorum. Çocuklarımı bana versinler, hatamı veya bakamadığımı görürlerse yine geri alsınlar” diye konuştu.

Kavaklıdere yetiştirme yurdunda kalan 12 yaşındaki Engin ve 15 yaşındaki Selim de, “Biz yurtta değil, babamızla yaşamak istiyoruz. Babamızdan hiç şiddet görmedik. O bize hep iyi baktı, iyi davrandı. Devlet bize yardım edecekse babamızın yanında yardım etsin” dediler.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.