Azrail ile burun buruna yaşıyorlar!

Menteşe ilçesine bağlı Akkgedik mahallesi  sakinleri her gün adeta Azrail ile burun buruna yaşıyorlar. Otobüslerden inen yolcular, mahalle girişi yaya trafiğine  kapalı olduğu için 300 metre karayolundan yürüyerek mahallelerine...

Azrail ile burun buruna yaşıyorlar!

Menteşe ilçesine bağlı Akkgedik mahallesi  sakinleri her gün adeta Azrail ile burun buruna yaşıyorlar. Otobüslerden inen yolcular, mahalle girişi yaya trafiğine  kapalı olduğu için 300 metre karayolundan yürüyerek mahallelerine ulaşabiliyor. Mahalle sakinleri yetkililerden, herhangi bir üst geçit ya da yaya geçidi bulunmayan bölgede can kayıpları yaşanmadan bir çözüm bekliyorlar.

Menteşe’nin Akgedik mahallesi girişindeki duraklar, araçların yolcu indirme bindirmesi için uygun olmadığından, yolcular 300 metre ileride inip yaya geçidinin olmadığı Muğla-Aydın karayolunda geriye doğru yürümek zorunda kalıyor. Muğla il merkezine 15 kilometre mesafedeki bin 500 nüfuslu Akgedik mahallesi sakinleri, her gün ölümle burun buruna yaşıyor. Muğla-Aydın karayolu üzerinde bulunan mahallenin girişi bir taraftan araç trafiğine, iki taraftan da yaya trafiğine kapalı. Mahalle girişinde ve yolun karşısında bulunan duraklar, araçların durması ve yolcu indirip bindirmesine uygun olmadığından kullanılamıyor. Yolcular, 300 metre uzaklıktaki mezarlığın önünde indiriliyor. Burada yaya geçidi olmadığı için karayolunda 300 metre geriye doğru yürümek zorunda kalan vatandaşlar canlarını tehlikeye atıyor.

Çözüm bekliyoruz 

Günde onbinlerce aracın geçtiği yolda her gün ölüm tehlikesi yaşadıklarını belirten Muhtar Yaşar Uğur, bir facia yaşamadan sorunun çözülmesini istedi. "Azrail ile  burun buruna yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Uğur, "Yolcuların indiği yerde durak yok, duraklarda araçların durabileceği alan yok. Otobüsten indikten sonra geri gelişteki 300 metre çok tehlikeli. Burada bir de yayaların yürümesine uygun olmadan köprüden geçmek zorundayız. Adeta Sırat Köprüsü'nde yürüyoruz" dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.