Azmin zaferi: 82 yaşında felci yendi

Yaşadığı Epilepsi rahatsızlığı sonrasında felç olan 82 yaşındaki İkbal İnan, Yücelen Hastanesi’ndeki tedavisinin de azmi sayesinde tekrar yürümeye başladı. Tekrar ilk adımlarını atmaya başlayan İnan; “ Yeniden doğmuş...

Azmin zaferi: 82 yaşında felci yendi

Yaşadığı Epilepsi rahatsızlığı sonrasında felç olan 82 yaşındaki İkbal İnan, Yücelen Hastanesi’ndeki tedavisinin de azmi sayesinde tekrar yürümeye başladı. Tekrar ilk adımlarını atmaya başlayan İnan; “ Yeniden doğmuş gibiyim.”dedi.

82 yaşındaki İkbal İnan adlı vatandaş, yaşadığı Epilepsi rahatsızlığı sonrasında felç olmasına rağmen, azmi sayesinde tekrar yürümeyi başararak azimle her şeyin üstesinden gelinebileceğini kanıtladı.

Geçirdiği epilepsi atağı sonrası felç olan İkbal İnan’ın  vücudunun sağ tarafı felç oldu. Bu nedenle yürüyemeyen 82'lik çınar , azmi sayesinde bir ayda tekrar yürümeyi başardı.

Hayatında daha önce hiç epilepsi atağı yaşamayan İnan, aniden yere yığıldı. Öncelikle Ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İnan'ın sağ tarafında felç meydana geldi,  konuşmasında ise bozukluklar olduğu tespit edildi. Yaklaşık bir hafta hastanede kalan Şahin, tedavi için Muğla Yücelen Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü'ne getirildi. Burada vücudundaki felç ve konuşmasındaki bozukluklar için çeşitli tedaviler gören İnan, doğru metotlar ve azmi sayesinde bir ayda yürümeyi başardı.

Tekrar yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen İkbal İnan, “Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Bu tedavinin iyi sonuçlanması için doktorum Hakkı Özdemir ve Fiyoterapistim Muhlise Ayan'ın  her dediğini yaptım, çok gayret gösterdim. Şimdi hiç bir şekilde yardım almadan dışarı çıkıp yürüyebiliyorum” dedi.

İkbal İnan'ın  hastalık süreci hakkında bilgi veren Fizyoterapi Uzmanı Dr. Hakkı Özdemir;  “Hastamızda  epilepsi atağı sonucunda sağ tarafında felç oluşuyor. Sağ tarafta kuvvetsizlik, yürüme güçlüğü ve konuşma bozukluğu meydana geliyor. Bunun üzerine devlet hastanesine kaldırılmış. Durumu stabil olunca rehabilitasyon amacıyla taburcu edilmiş. Bir ay önce merkezimize rehabilitasyon amacıyla başvurdu. Hastamız geldiğinde yürüyemiyordu, konuşması bozuktu, denge problemleri mevcuttu. Fizyoterapistimiz Muhlise Ayan tarafından hastamız 30 seans egzersiz programlarına alındı, hastamıza kas güçlendirici ve denge eğitimi verildi. Bir ay sonunda tamamen tek başına yürüyebilir duruma geldi. Konuşması düzeldi. Dengesi oldukça iyi, el fonksiyonları gelişti. Hasta gayet rahat tüm işlerini artık yalnız başına yapabiliyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.