Azeri turistler çiçeklerle karşılandı

Azerbaycan’dan Dalaman bölgesine gelen ilk turist kafilesi, ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde çiçeklerle karşılandı. Bakü’den Dalaman’a ilk seferini yapan Azal Azerbaijan Airlines’a ait A 319 tipi uçak ilk defa ATM...

Azeri turistler çiçeklerle karşılandı

Azerbaycan’dan Dalaman bölgesine gelen ilk turist kafilesi, ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde çiçeklerle karşılandı. Bakü’den Dalaman’a ilk seferini yapan Azal Azerbaijan Airlines’a ait A 319 tipi uçak ilk defa ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde törenle karşılandı. Bölgeye ilk seferini yapan uçaktan inen yolcular, ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde görevliler tarafından karanfillerle karşılandı. Azeri turistler, gördükleri yoğun ilgi nedeniyle terminal görevlilerine teşekkür ettiler. Azerbaycan’dan ilk defa gelen turistleri karşılayan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç, birkaç yıl süren çalışmaların ardından ilk defa Azerbaycanlı yolcuları Dalaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Azerbaycan’da düzenlenen turizm fuarlarına iki defa katılarak Azeri turistlerin Muğla bölgesine getirilmesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Güvenç, ‘’Azerbaycan’dan yoğun uğraşlarımız neticesinde, özellikle valimizin de büyük katkılarıyla ilk yolcu uçağımız geldi. Dalaman giderek popüler bir destinasyon olma yolunda ilerliyor” dedi.

Güvenç, Azerbaycan'da iki defa turizm fuarına iştirak ettiklerine işaret ederek, “Son gittiğimizde oradaki turizm müşavirimiz, Seyid Ahmet Beyin de büyük yardımlarıyla bölgemizle ilgili iyi bir tanıtım yaptık. Bu tanıtımların da etkisiyle bu seferler konulmuş oldu. Bölgemizin orada daha da çok tanıtıma ihtiyacı var. Hem gazetecilerin daveti hem de info turlarla bunu daha da genişleteceğiz. Buradan oradaki müşavirimize de teşekkür ediyorum. Azerbaycan vatandaşları bildiğiniz üzere Türkiye'nin en sadık dostları. Dostlarımızı bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz’’ diye konuştu.

Bakü’den gelen 120 kişi kapasiteli uçağın 115 yolcu ile havaalanına iniş yaptığını belirten Güvenç, bunu bir başlangıç olduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi, ”Bu ilk gelen uçak A319, 120 kişilik bir uçak ve 115 yolcuyla geldi. Azerbaycan'da bulunan en büyük tur operatörlerinden birisi olan Summer Tur isimli bir firma tarafından organize edilen bir yolculuk. Bu uçuşlar devam edecek. Gelecek yılarda bu uçuşların artarak devam edeceğini düşünüyoruz”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.