Bilimde 'YAHŞİ' Anlaşma

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Okutman Zekeriya Bingöl, Azerbaycan Turizm Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferow’un davetlisi olarak ikili...

Bilimde 'YAHŞİ' Anlaşma

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Okutman Zekeriya Bingöl, Azerbaycan Turizm Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferow’un davetlisi olarak ikili görüşme ve incelemelerde bulunmak üzere Azerbaycan’a gitti.

Rektör Prof. Dr. Harmandar ve Yüksekokul Müdürü Zekeriya Bingöl, başkent Bakü’de düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra, KKTC, Rusya, Avusturya, Polonya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan gibi birçok ülkeden konuşmacının yer aldığı “XXI. Yüzyılda Turizm ve Rekreasyon: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu uluslararası konferansa katıldı. Konferansa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Bakü Kafkas Üniversitesi Rektörü Ahmet Saniç, Türkiye’nin Azerbaycan Kültür Ataşesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakü Temsilcisi M. Sadettin Topukçu da misafir olarak katıldı.

İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Azerbaycan Turizm Enstitüsü Devlet Üniversitesi’nin düzenlediği konferansta “Türkiye’nin Akdeniz Bölgesindeki Dini Turizm’in Devlet Ekonomisindeki Rolü” konulu bildirisini sundu. Seminere misafir olarak katılan Rektör Harmandar, Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet, tek millet olduğunu vurgularken, bundan böyle Azerbaycan ile ikili ilişkileri daha da çok geliştireceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, başta Azerbaycan Turizm Üniversitesi olmak üzere Kafkas ve Pedagoji Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. Daha sonraki günlerde de Bakü ve civarında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Harmandar, Guba Şehrine yaptığı ziyarette, 2007 yılında tesadüfen bulunan Ermenilerin yapmış olduğu toplu katliam mezarlarını inceledi. Çocuk ve kadın iskeletlerinin de bulunduğu, işkenceyle vahşi bir şekilde topluca katledilmiş ve gömülmüş insan kemiklerinin yığılı olduğu bu toplu mezarları inceleyen Prof. Dr. Harmandar, “Bunu yapanlar insan olamaz. Tüm insanlığın bu vahşeti görüp kimin soykırım yaptığını bilmesini isterim” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamada, “Azeri kardeşlerimiz bizi çok iyi karşıladılar ve çok güzel dostluklar kuruldu” dedi. Azerbaycan ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Harmandar, “Azerbaycan’ın üç güzide üniversitesi ile anlaşma imzaladık ve ikili ilişkileri daha da geliştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.