Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Harmandar’a ziyaret

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Muğla’ya gelen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı...

Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Harmandar’a ziyaret

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Muğla’ya gelen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı ziyaret etti.

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan Azeri öğrencilerle ilgili bir programa katılmak ve bir araya geleceği öğrenildi.. Azerbaycan ile kardeş ülke Türkiye iki ülkeden daha çok benzeri olmayan çok güzel bir ilişki bulunduğunu belirten Nesibova, aynı kökten, Azerbaycan ve Türk halkının aynı kökten, tarihin, dini inancın, dilin kısacası her şeyin aynı olmasından ileri geldiğini söyledi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’yı Muğla’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin ‘Bir millet, iki devlet’ düsturu ile yürüdüğünü söyledi. Rektör Harmandar, eğitim ve gençliğin iki Türk ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu söylerken, “Geçlerimiz ne kadar donanımlı yetiştirirsek, ileride Türk ülkeleri olarak dünyada daha fazla söz sahibi oluruz” dedi.

Rektör Harmandar Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’ya il işlemeli porselen tabak hediye ederken, Nesibova da üzerinde Azerbaycan ve Türkiye harita ve bayraklarının bulunduğu ve aynı zamanda Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir’ sözünün bulunduğu fincan seti hediye etti.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.