Ayyıldız: Herkes elini taşın altına koyacak

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalır Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, "Turizmi 12 aya yaymak için “herkes elini taşın altına koyacak” dedi.Türkiye’nin bacasız sanayisi...

Ayyıldız: Herkes elini taşın altına koyacak

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalır Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, "Turizmi 12 aya yaymak için “herkes elini taşın altına koyacak” dedi.

Türkiye’nin bacasız sanayisi olarak nitelendirilen turizm deniz, kum, güneş turizmi yapan güney sahillerinde Eylül ayı itibariyle sona erdi.

Sadece turizm gelirleri ile geçinen bu ilçelerde kış mevsiminde yaşanan hareketsizlik artık sürdürülebilir turizm başlığı altında engellenmeye ve turizm sezonu 12 aya çıkarılmaya çalışılıyor.

Eylül ayı itibariyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşayan turizm beldelerinde 2012 turizm sezonu kapandı. Sadece turizm gelirleri ile geçinen turizm destinasyonları, Türkiye’nin bacasız sanayisi olan turizmi 12 aya yaymayı ve sezonu uzatmayı hedefliyor. Sürdürülebilir turizm konusuyla ilgili olarak görüşlerini Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’da, Marmaris’te turizm açısından oldukça sakin geçen kış mevsimini hareketlendirmek için Marmaris’te bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşların, oda başkanlarının ve sivil toplum kuruluşları ile turizmcilerin birbirine destek olması gerektiğini vurguladı.

Sürdürülebilir turizm adına Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 2006 yılından bu yana Muğla Üniversitesi’nin bir fakültesini Marmaris’e getirmek için uğraş verdiklerini kaydeden Ayyıldız, bu yıl bu gayelerine ulaştıklarını fakat Marmaris’te daha fazla öğrenciyi getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Ayyıldız üniversitenin açılmasında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına destekte bulunan isimlere teşekkür etti.

Gelecek nesle iyi bir Marmaris bırakmak için Marmaris’teki kurum ve kuruluşların birbirini desteklemesi gerektiğinin altını çizen Ayyıldız,1998-2000 yıllarındaki turizm gelirlerinin hatırlatarak, “Marmaris’te kış mevsiminde turizmin iyi olabilmesi için, Marmaris’i Türkiye’de ve dünyada iyi tanıtılması gerekiyor, bunun için ben üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.