AYYILDIZ: “HAYDİ AŞIYA”

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Coronavirüsle mücadelede aşının önemine dikkat çekerek, “Muğla’mızın mavi renkte kalması için yapılması gerektiğini ve kurtuluşun bu aşılarda...

AYYILDIZ:  “HAYDİ AŞIYA”

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Coronavirüsle mücadelede aşının önemine dikkat çekerek, “Muğla’mızın mavi renkte kalması için yapılması gerektiğini ve kurtuluşun bu aşılarda olduğunu her ortamda her yerde bizler gibi yetkililerimizde bunları söylemektedir. Bu nedenle tüm esnaflarımızın ve ailelerinin aşılanması noktasında büyük bir hassasiyetle, aşı olmayanlar haydi aşı vurulmaya” dedi.

Muğla Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığından, Coronavirüs vakalarının arttığına dikkat çekilerek aşı çağrısı yapıldı. Bölgenin her açıdan tümüyle doğa harikası bir yer olduğuna değinen Muğla Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Muğla ve ilçelerimize akın akın gelen özellikle yerli turistlerimiz, Muğla’mızı, ilçelerimizi ve köylerimizi tercih ettikleri için esnaf ve sanatkârlarım adına, araç sahibi şoför esnaflarım adına kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elbette ki Muğla’mız, ilçelerimiz, köylerimiz, mahallelerimiz görülmeye değer olan bir tatil beldesidir.” ifadelerini kullandı.

VAKALAR ARITIYOR

Başkan Ayyıldız, Coronavirüs vakalarının yayılma hızının arttığının altını çizerek şöyle konuştu: “Bölgemize gelen yerli turistlerimiz, yabancı turistler özellikle maskelerini takmak zorunda olduklarını bilmelerini istiyorum. Çünkü Coronavirüsle beraber Delta Varyantı virüsünün de yayılım gösterdiği uzmanlarımız tarafından tespit edildiği gibi hastanelerde yatan hastaların üzerinde yapılan çalışmalarda da bu hastalığın yayılmakta olduğu görülmektedir. Gelen turistlerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak zorunda olduğu ve esnaf ve sanatkarlarımızın özellikle yeme-içme sektöründe maskelerin çıkartılarak yemek yenmesi nedeni ile de bu hastalığın daha çok hızlı bir şekilde yayıldığı görülmektedir.  Vakalar Dört bin kusura düşmüş iken bu açılım geldikten sonra vakaların ve hastalığın On beş binlere dayandığı görülmektedir. Bu nedenle biz bu bölgede yaşayan insanlar olarak, bölgemize gelen turistlerde dahil önce kendimizi, anne ve babalarımızı, çocuklarımızı ve karşımızdaki kişileri de korumak zorundayız. Bu kişileri, kendimizi korur iken ülkemizde yaşayan insanları ve dünyada yaşayan insanları da korumuş olacağız. Bu bir insanlık görevidir. Ülkemize gelen yabancı turistler Muğla’mızın ve Türkiye’mizin veli nimeti olduğu gibi döviz bırakan, para bırakan insanlara da saygı duymak zorunluluğumuz vardır.”

İŞ YERLERİNİN KAPANMAMASI İÇİN HAYDİ AŞIYA

Coronavirüsle mücadele kapsamında kaldırılan yasakların geri gelmemesi için aşının çok önemli olduğunu kaydeden Ayyıldız, “Bu vesile ile geçmiş Kurban Bayramınızı, hem esnaf ve sanatkârlarımızın hem de araç sahibi şoför esnaflarımızın Bayramını canı yürekten kutluyorum. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın, araç sahibi şoför esnaflarımızın kazançlarının bereketli, bol olması temennisi ile herkese hayırlı işler, sağlıklı günler hijyen, maske ve mesafe kurallarına önemle uyulmasını talep ederken, aşı vurulma mecburiyeti olmamış olsa dahi herkesin aşı olma zorunlu olduğunu uzmanlarımızın, özellikle Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın, Muğla İl Sağlık Müdürümüz Sayın İskender Gencer ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Sayın Dr. Eriş Başaran Akça’nın, herkesin biran önce sağlıklı bir hayata kavuşması için, tekrar işgücü kaybının önüne geçmek için, tekrar kısıtlamaların ve yasaklamaların gelmemesi adına ve en önemlisi pandemi ile mücadelede zafere ulaşmak için, yeniden dükkanların, işyerlerinin işletmelerimizin kapanmaması için ve daha önceki parasızlığı yaşamamak için, para sıkıntısı çekmemek için, namerde muhtaç olmamak için haydi aşıya, 17 yaş üstü herkesin aşılanması elzem olup, hastalıktan korunmak için ve Muğla’mızın mavi renkte kalması için yapılması gerektiğini ve kurtuluşun bu aşılarda olduğunu her ortamda her yerde bizler gibi yetkililerimizde bunları söylemektedir. Bu nedenle tüm esnaflarımızın ve ailelerinin aşılanması noktasında büyük bir hassasiyetle, aşı olmayanlar haydi aşı vurulmaya.” diye konuştu.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.